-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos Aukščiausiojo Teismo teisėjas sustabdė L.I.Lulos da Silvos paskyrimą

Brazilijos Aukščiausiojo Teismo teisėjas penktadienį blokavo buvusio prezidento Luizo Inacio Lulos da Silvos paskyrimą prezidento administracijos vadovu ir atgal į teismą nusiuntė jam iškeltą bylą dėl korupcijos.
Luizas Inacio Lula da Silva
Luizas Inacio Lula da Silva / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Šis preliminarus uždraudimas, kuris yra skaudus smūgis sunkioje padėtyje atsidūrusiai prezidentei Dilmai Rousseff, galios iki to laiko, kai visas Aukščiausiasis Teismas galės nuspręsti, ar teisėtas yra prieštaringai vertinamas jos sprendimas paskirti savo pirmtaką ir globėją savo ministrų kabineto vadovu.

Po L.I.Lula da Silvos paskyrimo pasipylė užginčijimai teismuose, teigiant, kad jo paskyrimu galbūt siekiama apsaugoti jį nuo arešto, kuris grėstų ryšium su skandalingu tyrimu dėl daugiamilijardinės korupcinės schemos valstybinėje naftos gigantėje „Petrobras“.

Ministrai Brazilijoje turi teisinę neliečiamybę ir negali būti persekiojami baudžiamąja tvarka. Juos gali teisti tik Aukščiausiasis Teismas.

Ministrai Brazilijoje turi teisinę neliečiamybę ir negali būti persekiojami baudžiamąja tvarka. Juos gali teisti tik Aukščiausiasis Teismas.

Aukščiausiojo Teismo teisėjas Gilmaras Mendesas grąžino L.I.Lula da Silvai iškeltą korupcijos bylą teisėjui Sergio Moro, kuris vadovauja tyrimui dėl „Petrobras“.

G.Mendesas sakė, jog tai, kad po L.I.Lula da Silvos paskyrimo jo nebeliko S.Moro jurisdikcijoje, „galėtų prilygti sukčiavimo konstitucijos atžvilgiu aktui“.

Po to, kai buvo paskelbta apie L.I.Lula da Silvos paskyrimą, S.Moro sukėlė triukšmą nutekindamas slapta įrašytą telefoninį D.Rousseff ir L.I.Lula da Silvos pokalbį, kuris esą rodytų, jog prezidentė jį paskyrė tam, kad jis įgytų ministro neliečiamybę.

Paskelbus to pokalbio įrašą, kuriame prezidentė jam sako, kad siunčia jam dokumentą dėl jo oficialaus paskyrimo, kurį reiktų naudoti tik „jei būtina“, kilo antivyriausybiniai protestai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius