Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 25 /10:40

Brazilijos kalėjime per riaušes nužudyti keturi kaliniai, dviem jų nupjautos galvos

Maištaujantys kaliniai, reikalaujantys geresnių gyvenimo sąlygų viename Brazilijos kalėjime, nužudė keturi kalinius, o dviem iš jų nupjovė galvas, taip pat paėmė įkaitais du sargybinius, sekmadienį pranešė pareigūnai.
Kalėjimas
Kalėjimas

Derybos dėl šios krizės užbaigimo turėtų būti tęsiamos pirmadienį, o riaušininkai praeitą naktį kontroliavo apie 60 proc. kalėjimo teritorijos, sakė valstijos teisėtvarkos atstovas Elsonas Faxina. 

Pareigūnai išjungė kalėjime elektrą ir nutraukė vandens tiekimą, pridūrė E.Faxina, aiškindamas, kad policija stengiasi neleisti riaušėms išsiplėsti.

„Grupė kalinių sukilo per pusryčius ir paėmė įkaitais du pareigūnus. Vėliau jie nupjovė galvas dviem kaliniams“, – prie to kalėjimo priskirtas civilinės policijos agentas Miguelis Llanela anksčiau sakė naujienų agentūrai AFP.

„Grupė kalinių paėmė įkaitais šešis kalinius; jie keturis nužudė, o dar du sužeidė. Jie taip pat pagrobė du sargybinius, – nurodė jis. – Jų reikalavimai susiję su infrastruktūra – tai senas pastatas. Jie taip pat reikalauja atvežti maisto“, – sakė atstovas.

Tačiau E.Faxina pažymėjo, kad šis maištas iš dalies gali būti susijęs su nesantaika tarp besivaržančių narkotikų kontrabandininkų grupuočių. „Faktas, kad kaliniai pagrobė įkaitų sustiprina šią versiją“, – sakė jis.

Kol kas neaišku, kiek kalinių dalyvauja tame sukilime, tačiau vietos žiniasklaida paskelbė, kad apie 77 kaliniai buvo perkelti, nes manė, kad riaušininkai jiems kelia pavojų.

Šis maištas įsiplieskė Kaskavelio valstijos kalėjime pietiniame Paranos mieste, kuriame šiuo metu laikoma 1 140 kalinių, sakė E.Faxina.

„Grupė kalinių sukilo per pusryčius ir paėmė įkaitais du pareigūnus. Vėliau jie nupjovė galvas dviem kaliniams“, – prie to kalėjimo priskirtas civilinės policijos agentas Miguelis Llanela anksčiau sakė naujienų agentūrai AFP.

Kaip nurodė naujienų portalas G1, dar du kaliniai buvo nužudyti, numetant juos nuo pastatų stogų.

Tuo tarpu kalėjimo darbuotojų profsąjungos pranešime skundžiamasi, jog dėl lėšų stygiaus ta įstaiga nebuvo tinkamai prižiūrima.

„Kaliniai sako, kad maistas blogas, kad nėra advokatų, kurie turėtų atstovauti jiems teismuose, stinga būtiniausių higienos priemonių ir mažai prižiūrinčių pareigūnų, – sakoma pranešime. – Kartu susidėję, šie veiksniai yra preliudija į tragediją.“

Brazilijos kalėjimuose šiuo metu laikoma apie 548 tūkst. žmonių, o pataisos sistemai reikia vietų dar 207 tūkst. žmonių, kad kalinimo įstaigos nebūtų perpildytos, nurodo kalinių teisėmis besirūpinanti organizacija „Conectas“.

Gegužę vieno griežčiausio režimo kalėjimo šiaurės rytų Brazilijoje kaliniai paėmė įkaitais keturis sargybinius ir per 100 į pasimatymus atvykusių artimųjų, tačiau galiausiai juos paleido, užsitikrinę susitarimą, pagal kurį 16 nuteistųjų buvo perkelti į kitus kalėjimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius