Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos lyderis skundėsi J.Bidenui dėl spaudimo saugoti Amazonijos miškus

Brazilijos dešiniųjų pažiūrų lyderis Jairas Bolsonaro ketvirtadienį pasiskundė JAV prezidentui Joe Bidenui, kad patiria tarptautinį spaudimą dėl Amazonės baseino regiono ir yra raginamas imtis daugiau veiksmų kovai su klimato kaita.
J.Bolsonaro ir J.Bidenas
J.Bolsonaro ir J.Bidenas / AP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes turime turtą pačioje Brazilijos širdyje – mūsų Amazonės regioną su nesuskaičiuojamais turtais, biologine įvairove, mineralais, geriamuoju vandeniu ir deguonies šaltiniais, kuris yra didesnis už visą Vakarų Europą“, – sakė J.Bolsonaro, susitikęs su J.Bidenu Amerikos viršūnių susitikimo Los Andžele kuluaruose.

„Kartais jaučiamės, lyg kiltų grėsmė mūsų suverenitetui tame rajone, bet Brazilija gerai saugo savo teritoriją“, – kalbėjo jis.

„Aplinkosaugos klausimu turime sunkumų, bet darome viską, kad apgintume savo interesus“, – patikino J.Bolsonaro.

J.Bolsonaro atėjus į valdžią, suintensyvėjo Amazonės drėgnųjų atogrąžų miškų naikinimas, buvo apkarpytos aplinkos apsaugos programos, o autochtonų rezervacijos ir kitos saugomos teritorijos atvertos žemės ūkio verslui ir kasybai.

Tačiau J.Bidenas išlaikė pozityvų toną savo viešame pasisakyme pareiškęs, kad Brazilija „tikrai pasiaukojo“, kad apsaugotų Amazonę.

„Manau, kad likęs pasaulis turėtų padėti jums išsaugoti tiek, kiek galite“, – sakė J.Bidenas.

Tai buvo pirmas J.Bideno susitikimas su J.Bolsonaro, buvusio JAV prezidento Dolando Trumpo sąjungininku, suabejojusiu JAV ir Brazilijos rinkimų teisėtumu.

Po susitikimo su JAV prezidentu J.Bolsonaru žurnalistams sakė, kad J.Bidenas jį maloniai nustebino.

„Manau, kad netrukus turėsime daugiau susitikimų“, – sakė jis.

J.Bolsonaro taip pat J.Bidenui sakė, kad Brazilija spalį nori „švarių rinkimų“, kurių rezultatus galima būtų patikrinti.

Kalbėdamas su žurnalistais J.Bidenas apie rinkimus neužsiminė, tačiau jo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas žurnalistams sakė, kad JAV lyderis neišsižadės laisvų ir teisingų rinkimų reikalavimo.

J.Boslonaru visuomenės apklausose atsilieka nuo kairiųjų pažiūrų eksprezidento Luizo Inacio Lula da Silva, kuris buvo įkalintas dėl prieštaringai vertinimų kaltinimų korupcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius