Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Brazilijos prezidentas nacius išvadino leftistais – viešėdamas Izraelyje

Radikalių dešiniųjų pažiūrų Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro buvo ką tik apsilankęs Jad Vašem – Holokausto aukų ir didvyrių atminties muziejuje Izraelyje, kai nusprendė pareikšti „neabejojantis“, kad nacizmas buvo ir yra kairuoliškas judėjimas, skelbia „Reuters“.
Jairas Bolsonaro
Jairas Bolsonaro / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Simboliška, kad toks J.Bolsonaro pasisakymas tiesiogiai kertasi su informacija, pateikiama muziejaus tinklalapyje – ten skelbiama, kad nacių judėjimą Vokietijoje subūrė radikalios dešiniosios grupuotės, taip esą reagavusios į komunizmo plitimą pasaulyje.

Brazilijos prezidentas savo pasisakymu reagavo į ankstesnius šalies užsienio reikalų ministro Ernesto Araujo žodžius. Ministras irgi pareiškė, kad naciai buvo kairuoliai.

O paklaustas, ar sutinka su E.Araujo, J.Bolsonaro pareiškė: „Nėra jokių abejonių, tiesa?“

Jis pridūrė, kad pilnas Vokietijos nacių partijos pavadinimas – Nacionalsocialistinė darbininkų partija, o jame yra žodis „socialistinė“.

Absoliučios daugumos istorikų ir politologų vertinimu, naciai buvo fašistai ir antisemitai, o ne socialistai. Socialistinės krypties Socialdemokratų partiją Adolfo Hitlerio vadovaujami naciai kaip tik laikė didžiausia savo priešininke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius