-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos prezidento sąjungininkas atsistatydina dėl korupcijos skandalo

Brazilijoje kilus dar vienam korupcijos skandalui, su kuriuo, kaip pranešama, gali būti susijęs prezidentas Michelis Temeras, penktadienį atsistatydino įtakingas vyriausybės narys.
Michelis Temeras
Michelis Temeras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Korupcija Brazilija

„Prašau atleisti mane iš pareigų“, – sakoma vyriausybės sekretoriaus Geddelo Vieira Lima laiške, kurį išplatino žiniasklaida.

Ketvirtadienį laikraštis „Folha de Sao Paulo“ paskelbė, esą kitas buvęs ministras pranešė policijai, kad M.Temeras darė jam spaudimą dėl verslo sandorio, su kuriuo buvo susijęs G.Vieira Lima.

M.Temeras šį kaltinimą neigia.

Pasak buvusio kultūros ministro Marcelo Calero, M. Temeras ir G.Vieira Lima jo prašė patvirtinti statybų projektą šiaurės rytiniame pajūrio mieste Salvadore, kuriame G.Vieira Lima turi butą, rašo laikraštis.

76 metų M.Temeras prezidentu tapo, po jaudinamo jo kovingos pirmtakės Dilmos Rousseff apkaltos bylos. Prezidento pareigas jam buvo pavesta eiti gegužę, o rugpjūtį M.Temeras tapo visaverčiu prezidentu.

G.Vieira Lima yra jau šeštas M.Temero vyriausybę palikęs ministras nuo praėjusios gegužės.

Jis buvo vienas pagrindinių vyriausybės variklių, įgyvendinant M.Temero politiką, įskaitant nepopuliarias taupymo priemones Brazilijos finansinei padėčiai pataisyti.

Dar trys ministrai atsistatydino, kai jų pavardės buvo paminėtos kitame svarbiame korupcijos skandale, susijusiame su valstybine naftos įmone „Petrobras“. Ketvirtas ministras pasitraukė dėl kitų pažeidimų.

Pranešama, kad kaltinimus M.Temeriui yra metęs vienas pagrindinių „Petrobras“ skandalo įtariamųjų, tačiau kol kas oficialus tyrimas dėl prezidento veikos nepradėtas.

Apkalta D.Rouseff buvo surengta dėl su šiuo skandalu nesusijusių kaltinimų. Buvusi prezidentė buvo apkaltinta neteisėtai manipuliavusi valstybės biudžeto duomenimis.

Jos sąjungininkai dabar grasina pradėti apkaltos procedūrą prieš patį M.Temerą.

Brazilija, didžiausia Lotynų Amerikos ekonomika, labai sustiprėjo prezidentaujant D.Rousseff pirmtakui Luizui Inacio Lula da Silva, tačiau po jo prasidėjo šalies ekonomikos nuosmukis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius