Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brexit“ derybos gali neprasidėti vėliau nei planuota, sako vyriausiasis derybininkas

Didžiosios Britanijos derybos dėl išstojimo iš Europos Sąjungos gali neprasidėti kitą savaitę, kaip buvo planuota, pirmadienį pareiškė vyriausiasis britų „Brexit“ derybininkas.
Banksy priešinys
„Brexit“ derybos gali neprasidėti vėliau nei planuota, sako vyriausiasis derybininkas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Davidas Davisas pirmadienį kanalui „Sky News“ sakė, kad birželio 19 dieną turinčios prasidėti derybos gali būti nukeltos, nes tą dieną karalienė sakys kalbą, kurioje išdėstys vyriausybės programą ateinantiems parlamentiniams metams.

D.Davisas taip pat teigė, kad vyriausybė pirmiausiai tarsis su Bendrija dėl „skyrybų“ procedūros ir tik vėliau pereis prie prekybos susitarimų klausimo.

ES savo ruožtu nurodė, kad „Brexit“ derybose reikia padaryti didesnę pažangą, kol bus galima tartis dėl prekybos susitarimų, nors Britanija tvirtino, kad abu klausimus galima nagrinėti tuo pačiu metu.

Britai nuomonę dėl derybų pakeitė po praėjusios savaitės Bendruomenių Rūmų rinkimų, per kuriuos šalies premjerė Theresa May (Tereza Mei) prarado daugumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius