Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brexit“ ministras tikina, kad išstojimo procesą pradės jau kovo mėnesį

Už Jungtinės Karalystės išstojimą iš Europos Sąjungos (ES) atsakingas ministras Davidas Davisas antradienį Vilniuje pareiškė esantis įsitikinęs, kad šalis spės oficialiai inicijuoti „Brexit“ iki šių metų kovo pabaigos.
Davidas Davisas ir Saulius Skvernelis
Davidas Davisas ir Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tokią datą anksčiau nustatė britų premjerė Theresa May, tačiau įstatymą dėl „Brexit“ dar turi patvirtinti aukštieji parlamento rūmai.

Jį vasario pradžioje jau patvirtino žemesnieji parlamento rūmai, vadinami Bendruomenių rūmais. Tai reiškia, kad Lordų rūmai nebegali atmesti įstatymo, leidžiančio Vyriausybei pradėti skyrybų su ES procesą.

Tačiau šio teisės akto priėmimas gali užtrukti, Lordų rūmų opozicijos nariams siekiant įvesti pataisų, užtikrinančių įstatymų leidėjams daugiau galių daryti įtaką „Brexit“ derybų procese.

Visgi D.Davisas teigė, kad kovo 31 diena, kaip „Brexit“ pradžios data, anksčiau buvo pasirinkta apskaičiuojant visus galimus trukdžius.

„Šiai datai pasirinkti buvo ne viena priežastis. (...) Aš esu įsitikinęs, kad mes inicijuosime („Brexit“) kovo pabaigoje“, – žurnalistams po susitikimo su Lietuvos premjeru Sauliumi Skverneliu sakė D.Davisas.

Derybas dėl britų išstojimo iš ES tikimasi pabaigti per dvejus metus. Pernai birželį už pasitraukimą iš ES referendume balsavo 52 proc. britų rinkėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius