Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britai imigrantus mokys teisingai stovėti eilėse

Imigrantai, kurie siekia gauti Didžiosios Britanijos pilietybę, bus mokomi, kaip teisingai stovėti eilėse, praneša „The Daily Telegraph“.
Eilė Londone. Pasirodo, kai kuriuos imigrantus tenka mokyti, kad norint ką nors gauti, reikia stoti į eilę.
Eilė Londone. Pasirodo, kai kuriuos imigrantus tenka mokyti, kad norint ką nors gauti, reikia stoti į eilę. / „Scanpix“ nuotr.

Teorinių klausimų apie stovėjimą eilėse sąrašas greitu laiku bus įtrauktas į privalomą testą, kurį imigrantai turi išlaikyti prieš gaudami pilietybę.

Pastaruoju metu šalyje padažnėjo skundų dėl imigrantų, kurie nesupranta, kad turi laukti savo eilės, ir bando visur prasiveržti pirmi, rašo laikraštis. Vyresnio amžiaus britus, kurie, pavyzdžiui, laukia savo eilės įlipti į autobusą, toks atvykėlių elgesys gąsdina ir piktina.

Imigracijos ministerijoje šis faktas bandomas aiškinti tuo, kad neturtingose šalyse, iš kurių atvyksta daugelis imigrantų, vienintelis būdas gauti būtinų daiktų – brautis per jėgą. Todėl atvykėlius derėtų išmokyti senos britiškos tradicijos stovėti eilėje, mano valdininkai.

Klausimai apie teisingą stovėjimą eilėse artimiausiu metu bus įtraukti į knygą „Gyvenimas Jungtinėje Karalystėje“ (Life in the UK) – privalomą 150 puslapių vadovėlį, kurį pretendentai gauti šalies pilietybę turi išstudijuoti prieš laikydami testą.

Nuo 2005 metų pretendentai gauti Jungtinės Karalystės piliečio pasą privalo išlaikyti 45 minutes trunkantį testą. Klausimai jame patys įvairiausi – nuo tokių, kokios yra vyriausybės spendimų priėmimo procedūros, iki tokių, ką būtina padaryti, jeigu aludėje netyčia išvertėte svetimą bokalą. Pastarojo klausimo teisingas atsakymas – nupirkti nukentėjusiajam naują bokalą alaus.

Tokio testo kritikai tikina, kad šitaip viso labo patikrinamas imigrantų sugebėjimas įsiminti, tačiau nėra galimybės išsiaiškinti, ar imigrantas yra linkęs prisiderinti prie britiškojo gyvenimo būdo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius