Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanija nepastebėjo, kad Rusija būtų atitraukusi pajėgas nuo Ukrainos

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague'as ketvirtadienį pareiškė, kad nebuvo jokių ženklų, jog Rusija atitraukė savo pajėgas nuo sienos su Ukraina, taip pat paragino Ukrainos rytuose veikiančius prorusiškus separatistus susilaikyti nuo planuojamo referendumo dėl nepriklausomybės.
Williamas Hague'as (kairėje) ir Sergejus Lavrovas
Williamas Hague'as (kairėje) ir Sergejus Lavrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį paragino separatistus atidėti balsavimą, planuojamą surengti sekmadienį, tai pat pareiškė, kad Maskva atitraukė karius nuo abiejų šalių sienos.

Tačiau Gruzijoje viešintis W.Hague'as atkartojo NATO, Pentagono ir Baltųjų rūmų pareiškimus, kad V.Putino pareiškimai apie pajėgų atitraukimą yra abejotini.

„Nematėme jokių ženklų, kad kokios nors Rusijos pajėgos būti atitrauktos iš teritorijų, kuriose jos buvo pastarosiomis savaitėmis. Jos išlieka didelės netoli Ukrainos rytinių sienų“, – diplomatijos vadovas sakė per spaudos konferenciją Tbilisyje.

Nematėme jokių ženklų, kad kokios nors Rusijos pajėgos būti atitrauktos iš teritorijų, kuriose jos buvo pastarosiomis savaitėmis. Jos išlieka didelės netoli Ukrainos rytinių sienų

Paklaustas apie V.Putino raginimą atidėti separatistinį balsavimą, W.Hague'as atsakė: „Tikiuosi, kad žmonės Donecke ir kitose vietose, kurie planavo vadinamuosius referendumus, atsižvelgs į tuos žodžius ir nesurengs tokių referendumų.“

W.Hague'as taip pat leido suprasti, kad išlieka galimybė, jog Rusijai bus paskelbtos naujos sankcijos, kurios papildytų jau įvestas Jungtinių Valstijų ir Europos Sąjungos (ES) priemones.

„Ruošiamės sankcijoms ir toliau rengiame sankcijas, įskaitant plačiai aprėpiančias sankcijas, jeigu jos bus būtinos. Europos Sąjungos šalių reakcija į tuos pareiškimus, be abejo, priklausys nuo įvykių artimiausiomis dienomis“, – pabrėžė jis.

Vokietijos ministras giria V.Putino „toną“

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris ketvirtadienį sveikino Vladimiro Putino „konstruktyvų toną“ dėl Ukrainos, kai Rusijos prezidentas pasakė sukilėliams sustabdyti planus dėl nepriklausomybės referendumų ir paskelbė, kad jo pajėgos atsitraukė nuo Ukrainos sienų.

„Sveikinu konstruktyvų toną, kurį prezidentas Putinas naudojo po savo susitikimo su ESBO (Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos) prezidentu Didier Burkhalteriu”, – sakoma F.-W.Steinmeierio pareiškime.

Vokietijos ministras taip pat paragino tuojau pat įgyvendinti tai, „kas buvo aptarta Maskvoje“.

„Situacija yra kritinė, bet vis dar yra šansas, kad galime išvengti naujo smurto eskalavimo ir visiško kontrolės praradimo Rytų Ukrainoje diplomatinėmis priemonėmis“, – sakė jis.

Prorusiški Ukrainos sukilėliai ketvirtadienį turi nuspręsti, ar sutikti atidėti sekmadieniui planuojamus referendumus dėl nepriklausomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius