-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėje Karalystėje atsiranda „džihadistų kalėjimai“

Jungtinė Karalystė ketvirtadienį pranešė apie pradėtą islamo ekstremistų perkėlimą į atskirus kalėjimų blokus, kad jie negalėtų radikalizuoti kitų kalinių.
Irake kalintys sulaikyti „Islamo valstybės“ džihadistai
Irake kalintys sulaikyti „Islamo valstybės“ džihadistai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos, Franklande prie Daremo, Šiaurės Rytų Anglijoje, atidarytas naujas „atskyrimo centras“: pirmasis iš trijų, kurių kiekviename bus galima laikyti po 28 kalinius.

„Pavojingiausi ir ardomąja veikla užsiimantys kaliniai dabar bus atskirti nuo tų, kuriuos jie siekia paveikti ir paskatinti atsiversti į islamą“, – sakė kalėjimų reikalų ministras Samas Gyimah.

Tokių priemonių imtis rekomenduota pernai parengtoje ataskaitoje apie islamo ekstremizmą kalėjimuose. Panašių priemonių imamasi ir kalėjimuose Nyderlanduose, Prancūzijoje ir Ispanijoje.

Vidaus reikalų ministerija nurodo, kad puspenkto tūkstančio kalėjimų darbuotojų JK buvo specialiai apmokyti atpažinti ir užkardyti ekstremistinių pažiūrų plitimą.

Per kelis pastaruosius mėnesius Jungtinė Karalystė išgyveno kelis teroro išpuolius. Policija teigia, kad nuo 2013 metų buvo užkardyta 18 mėginimų surengti teroro aktą. Statistika rodo, kad šių metų kovo 31 d. duomenimis, šalyje dėl su terorizmu susijusiu nusikaltimu ir ekstremizmo buvo suimti 186 žmonės, ir tai yra 15 proc. daugiau nei ankstesniais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius