Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijoje devyni atominio povandeninio laivo jūreiviai pašalinti už narkotikus

Devyni Didžiosios Britanijos jūreiviai, vieno atominio povandeninio laivo įgulos nariai, buvo pašalinti iš Karališkųjų jūrų pajėgų dėl teigiamų narkotikų tyrimų rezultatų, šeštadienį patvirtino Gynybos ministerija.
Povandeninis laivas „HMS Vigilant“
Povandeninis laivas „HMS Vigilant“ / „Scanpix“/AP nuotr.

„HMS Vigilant“, viename iš keturių atominėmis raketomis ginkluotų Karališkųjų jūrų pajėgų povandeninių laivų, tarnavę jūreiviai pašalinti gavus privalomo tyrimo dėl neteisėtų medžiagų vartojimo rezultatus.

Kaip teigia dienraštis „Daily Mail“, paaiškėjo, kad jūreiviai vartojo kokainą.

„Netoleruojame narkotikų vartojimo tarp personalo narių, – sakė Karališkųjų jūrų pajėgų atstovas spaudai. – Mūsų taikomų aukštų standartų neatitinkantiems asmenims gresia pašalinimas iš tarnybos.“

Jis patvirtino, kad taip pat pradėtas tyrimas dėl netinkamų santykių tarp „HMS Vigilant“ įgulos narių, apie kuriuos šį mėnesį rašė Didžiosios Britanijos spauda.

„Galime patvirtinti, kad vyksta tyrimas, tačiau plačiau komentuoti šiuo etapu nedera, – pridūrė atstovas spaudai. – Bet kokie kaltinimai netinkamu elgesiu vertinami rimtai ir bus nagrinėjami.“

Kaip rašo dienraštis „The Telegraph“, šio laivo kapitonas ir jo pirmasis padėjėjas buvo nušalinti nuo pareigų, kol vyksta tyrimas dėl jų netinkamų ryšių su laive tarnaujančiomis moterimis.

Laikraštis nurodė, kad komandoras leitenantas Michaelas Sealas palaikė nesantuokinį romaną su borto inžiniere leitenante Hannah Litchfield.

Tuo tarpu laivo vadas komandoras Stuartas Armstrongas esą buvo nušalintas dėl įtariamų ryšių su jaunesniąją leitenante Rebecca Edwards.

Laivyno šaltinia sakė, kad dviejų karo laivo vyriausiųjų vadų nušalinimas yra „itin neįprastas”.

„HMS Vigilant“ yra vienas iš keturių Didžiosios Britanijos karinių jūrų pajėgų „Vanguard“ klasės povandeninių atomlaivių.

Kiekvienas laivas gali nešti iki aštuonių balistinių raketų „Trident“ su branduolinėmis kovinėmis galvutėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius