Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje ketinama švelninti taisykles dėl skysčių rankiniame bagaže

Didžiojoje Britanijoje ketinama pamažu atsisakyti draudimo į lėktuvą rankiniame bagaže įsinešti didesnės nei 100 mililitrų talpos skysčių. Tačiau galutinai tokio draudimo bus atsisakyta tik 2013 metų balandžio 29 d., rašo šalies dienraštis „The Guardian“.
Keliautojai
Keliautojai / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Oro uostuose galiojantys apribojimai į lėktuvus įsinešti gėrimų, šampūnų, kvepalų ir kitokių skysčių bus sušvelninti jau ateinančiais metais. Tačiau daugumai keleivių reikės palaukti dar kelerius metus, kol šios priemonės bus visiškai atsisakyta.

Griežtos taisyklės dėl skysčių kelia keleivių nepasitenkinimą, be to, dėl jų išvykimo salėse susidaro krūvos indelių su gėrimais ir kosmetikos priemonėmis. Pavyzdžiui, vien Hitrou oro uoste kasmet konfiskuojama 2 tūkst. tonų skysčių.

Didžiosios Britanijos transporto sekretorius Filipas Hamonda patvirtino, kad pirmas taisyklių švelninimo etapas prasidės jau ateinančių metų balandį. Iš Europos Sąjungai nepriklausančių šalių atvykusiems keleiviams, skrendantiems į kitas Europos šalis tranzitu per Didžiąją Britaniją, bus leista oro uostų neapmuitintose parduotuvėse įsigytus skysčius neštis į lėktuvus. Tikimasi, kad toks taisyklių sušvelninimas atgaivins prekybą neapmuitintose parduotuvėse, kurios kentėjo dėl iki šiol galiojusių apribojimų.

Tiesa, net ir taip įsigyti skysčiai turės būti nešami skaidriuose maišeliuose, juos vis tiek reikės tikrinti patikros aparatūra.

Dauguma keleivių turės palaukti 2013-ųjų, kai bus visiškai atsisakyta apribojimų. Tikimasi, kad iki to laiko Europos šalių oro uostuose jau bus įdiegta speciali įranga, reaguojanti į įtartinus skysčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius