-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijoje lietaus nepabūgę maldininkai dalyvauja popiežiaus aukojamose beatifikacijos mišiose (nuotraukos)

Tūkstančiai maldininkų sekmadienį susigūžę po skėčiais laukė prasidedant popiežiaus Benedikto XVI aukojamų mišių centrinės Anglijos mieste Birmingame, per kurias bus paskelbta palaimintuoju vienas vietos katalikų didvyris.
Susitikimo su popiežiumi akimirka
Susitikimo su popiežiumi akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie 55 tūkst. žmonių susirinko Koftono parke, tikėdamiesi tapti XIX amžiuje iš anglikonų tikėjimo į katalikybę atsivertusio kardinolo Johno Henry Newmano, kurio religinis palikimas iki šiol labai svarbus antrajame didžiausiame Anglijos mieste, beatifikacijos liudininkais.

Maldininkai garsiai sveikino iš Londono atskridusį pontifiką, kai jo sraigtasparnis nutūpė Birmingame.

„Esu praktikuojantis katalikas. Fantastiška pamatyti mūsų Šventąjį Tėvą pamatyti besilankantį mūsų šalyje. Tai patvirtina, kokia stipri čia Katalikų Bažnyčia“, – sakė 47 metų Robas Lyngas, vadovaujantis vienai Birmingamo turistinių autobusų kompanijai.

„Johnas Henry Newmanas visada buvo mūsų mokymo dalis nuo labai ankstyvo amžiaus. Jis labai svarbus daugeliui Birmingamo žmonių“, – pridūrė R.Lyngas, stebėdamas mišias su kavos puodeliu rankoje.

Daugelis tikinčiųjų į Birmingamą išvažiavo šeštadienio vakarą ir atvyko paryčiais, nepabūgę lietaus ir pasiryžę dalyvauti svarbiausiame dvasiniame renginyje per keturias dienas truksiantį popiežiaus vizitą Britanijoje.

Šios pamaldos atrodė mažesnio masto negu anksčiau po atviru dangumi Glazge ir Londone pontifiko aukotos mišios, kai maldininkai stovėjo arčiau prie didelio aukšto balto altoriaus.

Daugelis piligrimų mojavo vėliavomis, kurių dauguma buvo Vatikano spalvų, taip pat laikė daugelio šalių nacionalines vėliavas.

Pasak R.Lyngo, 83 metų Benediktas XVI palenkė į savo pusę daug kritikų, ne kartą pareiškęs, kad gailisi ir sielojasi dėl Katalikų Bažnyčią krečiančių kunigų pedofilijos skandalų.

„Manau, šis vizitas buvo netikėtas atradimas. Iš pradžių buvo labai daug kritikos. Jis atsidūrė dėmesio centre. Šalyje tris dienas buvo sustojęs gyvenimas. Joks kitas tikėjimas neįstengtų to pasiekti“, – džiaugėsi jis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius