Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijos naikintuvai palydėjo Pakistano lainerį į oro uostą

Didžiosios Britanijos naikintuvai antradienį buvo pakelti palydėti vieno Pakistano civilinio lainerio į Stanstedo oro uostą netoli Londono, kai pradėjo siautėti vienas keleivis, pranešė pareigūnai.
Britų naikintuvas „Typhoon“
Britų naikintuvas „Typhoon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Karališkosios oro pajėgos (RAF) nurodė antradienio popietę pasiuntusios naikintuvus „Typhoon“ iš vienos bazės rytų Anglijoje. Pranešime nurodoma, kad Pakistano lėktuvas „buvo perimtas ir saugiai palydėtas į Stanstedo oro uostą“, esantį į šiaurę nuo sostinės.

Stanstedo oro uostas informavo, kad incidentas įvyko oro bendrovės „Pakistan International Airlines“ (PIA) lėktuve, skridusiame iš Lahoro į Londono Hitrou oro uostą.

Esekso grafystės policija nurodė, kad lėktuvui teko nusileisti kitur nei planuota dėl „įsisiautėjusio keleivio“. Pareigūnai apklausė šiuo laineriu skridusius žmonės, o oro uostas nebuvo uždarytas, pridūrė policija.

Londono policija vėliau nurodė, kad vienas 52 metų keleivis buvo sulaikytas įtariant sukčiavimu. Iš pradžių jį ketinta suimti Hitrou oro uoste.

Policija neįvardijo šio asmens ir nenurodė jo pilietybės. Pareigūnai taip pat negalėjo pasakyti, ar sulaikytasis buvo tas pats asmuo, kuris siautėjo lėktuve, bet pabrėžė, kad jam nebuvo pateikti įtarimai chuliganiškus elgesiu.

Esekso policija anksčiau pranešė, kad šis incidentas nelaikomas „užgrobimu arba teroro aktu“.

Oro bendrovės pranešime sakoma, kad Jungtinės Karalystės tarnybos „gavo neaiškų (pareiškimą) apie grėsmę saugumui, perduotą anoniminiu telefono skambučiu“.

„Visi lėktuvo keleiviai saugūs; jais rūpinasi PIA vietos vadovybė, – nurodė bendrovė. – Keleiviams bus parūpintas antžeminis transportas į Londoną.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius