Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijos premjeras Brownas neigia smurtavęs prieš savo administracijos darbuotojus

Didžiosios Britanijos premjeras Gordonas Brownas vadina nepagrįstais ir piktavališkais vieno laikraščio sekmadienį paskelbtus teiginius, esą vyriausybės vadovas baugino savo administracijos darbuotojus, garsiai ant jų šaukdamas, o kai kuriais atvejais - netgi grasindamas fiziniu smurtu.
Gordonas Brownas
Gordonas Brownas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Premjeras

Dėl šių kaltinimų, išsakytų vienoje naujoje knygoje, kurios ištraukas išspausdino savaitraštis „The Observer“, G.Browno charakterio ypatybės atsidūrė Didžiosios Britanijos politinių debatų centre prieš birželį turinčius vykti parlamento rinkimus, kuriuose dabartinei valdančiajai Leiboristų partijai pranašaujamas pralaimėjimas.

„Šie piktavališki kaltinimai neturi jokio pagrindo ir dar niekada nebuvo pateikti (Dauning Strito) 10–jam numeriui“, – paskelbė premjero kanceliarija, kurios būstinė yra minėtoje Londono gatvėje.  Gandai apie ūmų G.Browno elgesį su savo darbuotojais buvo pagrindinė tema sekmadienio rytiniuose laikraščiuose, naujienų tinklalapiuose ir televizijos pokalbių laidose. Dėl šių diskusijų nuėjo niekais šeštadienį pasakyta svarbi premjero rinkiminės kampanijos kalba, kuri turėjo padėti įtikinti rinkėjus ignoruoti opozicinės Konservatorių partijos viliones.

Visuomenės apklausos rodo, kad konservatoriai pagal populiarumą smarkiai lenkia leiboristus, vadovavusius Britanijai pastaruosius 13 metų. Tačiau pastarosiomis savaitėmis atotrūkis tarp abiejų partijų sumažėjo, o G.Brownas tikisi dar labiau sustiprinti leiboristų pozicijas.

Tačiau jo viltys sužavėti rinkėjus priešrinkiminiais pažadais patyrė fiasko, kai „The Observer“ išspausdino ištraukas iš savo politikos apžvalgininko Andrew Rawnsley naujosios knygos.

Be kita ko, A.Rawnsley tvirtina, kad per įniršio priepuolius G.Brownas garsiai šaukdavo ant savo pavaldinių. Pasak jo, kartą premjeras sugriebė vieną savo padėjėją už apykaklės ir piktai trenkė kumščiu į automobilio krėslą, o kitas padėjėjas buvo priverstas prisidengti, bijodamas, kad jam nekliūtų į smūgis į veidą.

G.Brownas konkrečių A.Rawnsley teiginių nekomentavo, tačiau prieš paskelbiant tos knygos ištraukas teisino savo charakterį ir tvirtino, jog niekada nėra niekam sudavęs. „Jeigu pykstu, pykstu vienas sau“, – G.Brownas šeštadienį sakė duodamas interviu televizijai „Channel 4“.

Paklaustas, ar kada nors keikdavo savo darbuotojus, svaidydavo daiktus arba stumdydavo žmones, premjeras sakė, kad kartais iš pykčio trenkdavo ant žemės laikraščius, tačiau „niekada, niekada per savo gyvenimą nesu niekam smogęs“.  „Aš taip nesielgiu“, – skausmingai aiškino politikas.

Dienraščio „The Independent“ sekmadieniniame numeryje paskelbtame atskirame komentare G.Brownas mėgino pasiaiškinti dėl A.Rawnsley išsakytų teiginių.  „Galbūt esu atlikęs vieną ar du gerus veiksmus žaisdamas regbį, tačiau mintis, peršama tame vadinamajame artimiausios aplinkos pranešime, yra tiesiog absurdiška“, – sakė G.Brownas.

A.Rawnsley tvirtai gynė savo knygą, sakydamas, kad ji pagrįsta išsamiais pašnekesiais su labai patikimais šaltiniais.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius