Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijos žvalgyba įvardijo, kiek karių Kremlius siųs į karą Ukrainoje

Šiais metais Rusija planuoja pasamdyti 400 tūkst. kontraktininkų karui su Ukraina. Apie tai socialiniame tinkle X pranešė Jungtinės Karalystės gynybos ministerija, remdamasi žvalgybos duomenimis.
Rusijos kariai
Rusijos kariai / „Scanpix“/AP nuotr.

Prieš Ukrainą kovojančiose Rusijos pajėgose tarnauja kontraktininkai ir rezervistai, mobilizuoti 2022 m. pabaigoje.

„Šauktiniai kariai paprastai yra spaudžiami tapti kontraktininkais ir tada būti atsakingais už karą Ukrainoje. Tikėtina, kad Rusijos valdžia nenori rizikuoti šauktinių karių aukomis, kurios tikriausiai būtų nepopuliarios. Visuomenė labiau toleruoja savanorių karių aukas“, – pažymi žvalgybos agentūra.

Rusija siekia pritraukti apie 400 tūkst. karių, kurie 2024 m. tarnaus pagal sutartį. „Tai daroma siekiant palaikyti savo pajėgas Ukrainoje, kurios patyrė didžiulių nuostolių, ir paremti savo paskelbtus planus padidinti savo ginkluotąsias pajėgas iki 1,32 mln. šiais metais ir 1,5 mln. kitais metais“, – pažymi žvalgybos agentūra.

Prasidėjo pavasarinis šaukimas

Be to, Rusijoje balandžio 1 d. prasidėjo pavasario šaukimas. Pagal jį į privalomąją tarnybą bus pašaukta 150 tūkst. 18-30 metų amžiaus karių.

Šie šauktiniai 12 mėnesių tarnaus visose Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalyse, kurios dar nedalyvauja kare prieš Ukrainą. Šauktiniai tarnauja visoje Rusijoje. Sausumos daliniuose šauktiniai paprastai sudaro batalioną, atskirą nuo batalionų, kuriuose tarnauja samdomi kariai. Tikėtina, kad dalis šauktinių tarnauja Rusijos daliniuose prie sienos su Ukraina, ypač pasienio apsaugos daliniuose, pastebi žvalgyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius