Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britės nužudymu kaltintos A.Knox byloje EŽTT priėmė Italijai nepalankų sprendimą

Europos žmogaus teisių teismas (EŽTT) ketvirtadienį nutarė, kad Italija nesuteikė Amandai Knox, 2015 metais nekalta dėl savo kambario draugės britės žiauraus nužudymo pripažintai JAV studentei, tinkamo teisinio atstovavimo.
Amanda Knox
Amanda Knox / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Strasbūre įsikūręs teismas taip pat nurodė Italijai išmokėti į ilgą teismų dramą įsivėlusiai moteriai apie 18 tūkst. eurų kompensaciją, nes policija per amerikietės apklausą neparūpino jai advokato ir vertėjo paslaugų.

Savo skunde A.Knox tvirtino, kad per apklausą dėl 2007 metais įvykdytos žmogžudystės italų policininkai smurtavo ir grasino jai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Amanda Knox
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Amanda Knox

Remiantis EŽTT nutartimi, moteriai turi būti išmokėta 10 400 eurų už patirtą moralinę žalą ir dar 8 tūkst. eurų teisminėms išlaidoms padengti.

Teisėjų nuomone, Italijai nepavyko įrodyti, jog „apribojus ponios Knox galimybes naudotis advokato paslaugomis... nebuvo nepataisomai pakirstas viso proceso sąžiningumas“.

2015-ųjų kovą Italijos aukščiausios instancijos teismas panaikino apkaltinamąjį nuosprendį, paskelbtą amerikietei A.Knox dėl jos kambario draugės britės Meredith Kercher nužudymo 2007 metais, ir visiškai ją išteisino, padėdamas tašką beveik dešimtmetį trukusioje bylinėjimosi dramoje.

Pietų Londone gimusi 21 metų M.Kercher buvo nužudyta Italijos universitetiniame mieste Perudžoje 2007 metų lapkričio 2 dieną. Britė buvo rasta pusiau išrengta ir perrėžta gerkle savo miegamajame, namuose, kuriuose gyveno drauge su A.Knox.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius