Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų ekspertai siūlo įteisinti eutanaziją

Grupė britų ekspertų, sudaryta iš gydytojų ir teisininkų, tvirtina, kad esama „svarių argumentų“, jog būtų galima leisti taikyti eutanaziją neišgydomiems ligoniams, pranešama BBC tinklalapyje.
Savižudybės rinkinys
Savižudybės rinkinys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Komisija, kurią įsteigė ir finansuoja kampanijos už eutanazijos įteisinimą aktyvistai, pareiškė, kad asmenims, kuriems gydytojų konsiliumo oficialia nuomone liko gyventi mažiau kaip metai, būtina leisti pavartoti specialius vaistus, kurie sukelia greitą ir neskausmingą mirtį.

Papildoma privaloma sąlyga, kuri leistų savanoriškai pasitraukti iš gyvenimo, ekspertų nuomone turėtų būti ligonio pilnametystė (jam turi būti sukakę 18-ka metų) ir mirtinos ligos diagnozė, kurią patvirtintų du nepriklausomi gydytojai.

Komisijos išvados Didžiojoje Britanijoje sukėlė nevienareikšmę reakciją. Britanijos medicinos asociacijos, vienijančios profesionalius gydytojus, nariai atsisakė dalyvauti komisijos darbe, o kritikai laiko ataskaitą politiškai angažuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius