Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų elitinis dalinys pasirengęs Libijoje įvykdyti „humanitarinę operaciją“

Elitinis apie 200 britų karių dalinys pasirengęs padėti evakuoti žmones iš Libijos ir atlikti kitas humanitarines operacijas, pranešė šeštadienį Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.
Libija, Brega
Libija, Brega / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Škotijos karališkojo pulko „Juodąja sargyba“ (Black Watch) vadinamo trečiojo bataliono kariai pasirengę perdislokavimui per 24 valandas, sakė Gynybos ministerijos atstovė.

Pasak jos, trečiasis batalionas dar antradienį buvo perspėtas, kad būtų pasirengęs skubiai vykti į Libiją, jeigu prireiktų ten vykdyti humanitarinę operaciją.

„Juodoji sargyba“ yra dislokuota karinėje bazėje „Fort George“ prie Inverneso miesto Škotijoje. Šis dalinys 2009–aisiais grįžo iš Afganistano.

Tokia oficiali versija. O, remiantis ne tik oficialiais pranešimais, vis realesnė versija, kad Libijoje išsilaipins ne tik britų kariai ir atliks ne tik humanitarines operacijas. Pasaulio galingieji niekaip neapsisprendžia, ar verta kištis į Libano pilietinį karą ir nuversti M.Kadhafi režimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius