-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų fregata Šiaurės jūroje lydėjo rusų karo laivą

Didžiosios Britanijos Karališko karo laivyno fregata per Kalėdas lydėjo rusų karo laivą, plaukusį arti teritorinių Britanijos vandenų, pranešė antradienį Gynybos ministerija, tebetvyrant įtampai santykiuose tarp Londono ir Maskvos.
Fregata „St Albans“ lydėjo rusų fregatą „Admiral Gorshkov“ Šiaurės jūroje
Fregata „St Albans“ lydėjo rusų fregatą „Admiral Gorshkov“ Šiaurės jūroje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Fregata „St Albans“ lydėjo rusų fregatą „Admiral Gorshkov“ Šiaurės jūroje, „stebėdama jos veiklą nacionalinio intereso zonoje“, – sakoma pranešime.

23-iojo tipo fregata „St Albans“ rusų laivo sekti buvo pasiųsta šeštadienį ir į Portsmuto bazę sugrįžo antradienį.

„Nedvejodamas ginsiu mūsų vandenis ir netoleruosiu agresijos bet kokiu pavidalu“, – sakoma po šio incidento gynybos ministro Gavino Williamsono pranešime.

„Britanija niekad nesileis gąsdinama, kai reikia ginti mūsų šalį, mūsų žmones ir mūsų valstybės interesus“, – nurodoma jame.

Gynybos ministerija pažymi, kad pastaruoju metu stebimas „JK vandenis kertančių Rusijos pajėgų pagausėjimas“.

Taip pat nurodoma, kad britų patrulinis laivas „Tyne“ sekmadienį Šiaurės jūroje iki Lamanšo sąsiaurio lydėjo „žvalgybos duomenis renkantį rusų laivą“. Dar kitų dviejų Rusijos laivų stebėti buvo pasiųstas britų karo laivyno sraigtasparnis.

Londono ir Maskvos santykiai jau keletą metų tebėra priešiški – teigiama, kad Rusija kišosi į Britanijos referendumą dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos; be to Maskvos intervencija Sirijoje Damasko režimo pusėje dar labiau didino įtampą.

Praėjusią savaitę Britanijos užsienio reikalų ministras Borisas Johnsonas susižodžiavo su savo kolega Rusijos ministru Sergejumi Lavrovu dėl įtariamo Rusijos kišimosi į „Brexit“ balsavimą, nors tikėtasi, kad susitikimas padės pagerinti šalių santykius po ne vienerius metus tarp Londono ir Maskvos tvyrojusio priešiškumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius