-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų gynybos sekretorius M.Fallonas kaltina Rusiją „naudojantis dezinformacija kaip ginklu“

Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Michaelas Fallonas ketvirtadienį apkaltino Rusiją, kad ši „naudojasi dezinformacija kaip ginklu“, taip pat perspėdamas dėl kibernetinio karo ir Kremliaus palaikomą žiniasklaidą.
Gynybos sekretorius Michaelas Fallonas
Gynybos sekretorius Michaelas Fallonas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Šiandien matome šalį, kuri pasinaudodama dezinformacijos ginklu sukūrė tai, ką galėtume vadinti poteisybiniu amžiumi“, – M.Fallonas sakė kalbėdamas Šv. Andriaus universitete Škotijoje.

„Rusija akivaizdžiai tikrina NATO ir Vakarus. Ji siekia išplėsti savo įtakos zoną, destabilizuoti šalis ir susilpninti Aljansą“, – pridūrė jis.

Šis sekretoriaus pareiškimas nuskambėjo po JAV žvalgybos agentūros pranešimo apie įtariamą Maskvos kišimąsi į JAV prezidento rinkimus, dėl kurio buvusi administracija įvedė sankcijas Rusijos agentūroms.

Kalbėdamas apie šiuos įtarimus M.Fallonas sakė, kad toks yra Maskvos „nuolatinis elgesio modelis“.

Jis paminėjo ir kitus atvejus, su kuriais siejama Rusija, kaip 2015 metų kibernetinė ataka prieš Vokietijos parlamentą, ir perspėjo dėl galimo jos kišimosi į vėliau šiais metais rengiamus rinkimus Vokietijoje.

„Rusija kenkia daugelio sąjungininkių nacionaliniam saugumui ir taisyklėmis paremtai tarptautinei sistemai“, – pareiškė jis.

„Todėl mes ir Europa esame suinteresuoti išsaugoti NATO stiprią ir atgrasinti bei atkalbėti Rusiją nuo šio jos kurso“, – kalbėjo sekretorius, kuris taip pat paragino Londoną pabandyti užmegzti dialogą su Maskva.

Michaelas Fallonas: „Rusija kenkia daugelio sąjungininkių nacionaliniam saugumui ir taisyklėmis paremtai tarptautinei sistemai.“

Praėjusį mėnesį NATO vadovas Jensas Stoltenbergas pranešė, kad 2016 metais „kas mėnesį prieš NATO infrastruktūrą buvo įvykdoma vidutiniškai po 500 grėsmę keliančių kibernetinių atakų“ – 60 proc. daugiau nei dar prieš metus.

Pakartodamas J.Stoltenbergo raginimus daugiau dėmesio skirti kibernetiniam saugumui, M.Fallonas sakė: „NATO privalo efektyviai apsiginti kibernetinėje erdvėje, kaip ginasi oro erdvėje, sausumoje ir jūroje, kad priešininkai žinotų, jog už kibernetinių ginklų naudojimą teks sumokėti“.

Ministras taip pat nusitaikė į Kremliaus palaikomą žiniasklaidą, ypač televizijos kanalą RT ir naujienų agentūrą „Sputnik“, atsakingą už „sovietinio stiliaus dezinformacijos“ skleidimą.

Gruodžio mėnesį Europos Parlamentas pasmerkė žiniasklaidos priemones, skleidžiančias „visiškai pramanytas“ naujienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius