Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Britų ir palestiniečių gydytojas sako, kad jam neleista įvažiuoti į Prancūziją

Paryžius, gegužės 4 d. (AFP-BNS. Britų ir palestiniečių gydytojas, Glazgo universiteto rektorius Ghassanas Abu Sittahas (Gasanas Abu Sitahas) šeštadienį pareiškė, kad jam nebuvo leista atvykti į Prancūziją, kur jis turėjo pranešti apie medicinos padėtį Gazos Ruože.
Mohamed Azakir / REUTERS
Mohamed Azakir / REUTERS

G. Abu Sittahas socialiniame tinkle „X“ sakė, kad buvo pakviestas Prancūzijos senatoriams papasakoti apie savo, kaip gydytojo, patirtį Gazos Ruože po Izraelio puolimo, tačiau buvo sulaikytas Paryžiaus Ruasi (Roissy) Charles'io de Gaulle'o (Šarlio de Golio) oro uoste.

Praėjusį mėnesį jis jau buvo neįleistas į Vokietiją, kur kartu su buvusiu Graikijos finansų ministru Janiu Varufakiu (Yanis Varoufakis), kuriam taip pat nebuvo leista įvažiuoti, tikėjosi dalyvauti „palestiniečių kongrese“.

„Esu Charles'io de Gaulle'o oro uoste. Jie neleidžia man įvažiuoti į Prancūziją“, – platformoje „X“ rašė G. Abu Sittahas. – „Šiandien turėčiau kalbėti Prancūzijos Senate. Jie sako, kad vokiečiai uždraudė man 1 metus atvykti į Europą.“.

Prancūzų policijos šaltinis naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad Prancūzija negalėjo leisti gydytojui įvažiuoti į šalį dėl Vokietijos draudimo jam atvykti į bevizę Šengeno zoną, kuriai priklauso abi šalys.

Praėjusį mėnesį G. Abu Sittahas pranešė, kad balandžio mėnesį jam buvo uždrausta atvykti į Vokietiją ir apkaltino šios šalies pareigūnus slopinant žodžio laisvę.

G. Abu Sittahas kitame pranešime „X“ sakė, kad „Prancūzijos pareigūnai neleidžia man pasinaudoti ankstesniu skrydžiu ir primygtinai reikalauja išsiųsti mane paskutiniu skrydžiu atgal į Londoną“, ir pavadino šią priemonę „visiško keršto aktu“. 

Jis teigė, kad „Europos tvirtovė“ „nutildo genocido liudininkus, o Izraelis juos žudo kalėjimuose“.

Renginį, kuriame turėjo dalyvauti G. Abu Sittahas, organizavo Žaliųjų partijos narė senatorė Raymonde Poncet Monge (Reimond Ponsė Mongė). 

Žaliųjų frakcijos Senate pirmininkas Guillaume'as Gontard'as (Gijomas Gontaras) sprendimą neįleisti G. Abu Sittaho pavadino skandalingu ir sakė, kad derasi su Vidaus reikalų ir Užsienio reikalų ministerijomis, kad šis sprendimas būtų atšauktas. Tačiau jis pridūrė, kad gydytojas tikriausiai bus išsiųstas atgal į Britaniją.

G. Abu Sittahas 43 dienas praleido Gazos Ruože, taip pat ir didžiausioje palestiniečių teritorijoje ligoninėje „al Shifa“.

Balandžio pradžioje Izraelio pajėgos pasitraukė iš ligoninės komplekso, teigdamos, kad dvi savaites ten kovojo su palestiniečių kovotojais.

Balandį Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pranešė, kad ligoninė „al Shifa“ dėl Izraelio apgulties praėjusį mėnesį virto pelenais ir kad toje vietoje liko „tuščias kiautas“ su daugybe kūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius