-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų laikraštis „The Sun“ atsisakė apsinuoginusių modelių nuotraukų

Didžiosios Britanijos bulvarinis laikraštis „The Sun“, kuris yra vienas geriausiai šalyje parduodamų laikraščių, patyliukais nusprendė trečiajame puslapyje nebespausdinti iki pusės apsinuoginusių modelių nuotraukų, nutraukdamas prieštaringai vertinamą 44 metus gyvavusią Rupertui Murdochui priklausančio laikraščio tradiciją, antradienį skelbia „The Times“.
„The Sun“ – modelio Lauros Lacole rankose
„The Sun“ – modelio Lauros Lacole rankose / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Žiniasklaidos milžinės „News Corp.“ dukterinei įmonei priklausantis leidinys „The Sun“ jaunų modelių apnuogintomis krūtimis nuotraukas trečiajame puslapyje spausdino nuo 1970 metų ir už tai buvo griežtai kritikuojamas moterų orumą ginančių feminisčių.

„The Times“, kuris taip pat priklauso R.Murdocho britų žiniasklaidos imperijai, neįvardindamas šaltinių pranešė, jog jų supratimu, praėjusio penktadienio numeris yra paskutinis, kuriame buvo išspausdintos tokios nuotraukos.

Nuo šiol tokių gražuolių atvaizdai bus skelbiami tik laikraščio interneto svetainėje, sakė šaltinis, pasak kurio, ateityje laikraštis spausdins ne apsinuoginusių, o „kukliai‘ apsirengusių modelių nuotraukas.

„The Sun“ ilgai priešinosi šiems pokyčiams, iš dalies, bijodamas prarasti skaitytojų, neabejingų tokioms grožybėms, ratą. Be to, apsinuoginusių moterų nuotraukas spausdina dar mažiausiai vienas britų bulvarinis laikraštis.

R.Murdochas praėjusį rugsėjį tokią tradiciją pavadino „pasenusia“ ir paaiškino, kad dėl jos britų feministės neperka laikraščio. Manoma, kad kaip tik jis nurodė atsisakyti šių nuotraukų spausdinimo.

R.Murdocho žiniasklaidos grupės dukterinės bendrovės „News UK“ atstovai šio pranešimo kol kas nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius