-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų leiboristų lyderis Edas Milibandas: referendumas dėl šalies narystės ES kelia pavojų

Didžiosios Britanijos leiboristų partijos lyderis Edas Milibandas pareiškė, kad galimas šalies išstojimas iš Europos Sąjungos (ES) keltų grėsmę gerovei ir darbo vietoms. E.Milibandas apkaltino Didžiosios Britanijos premjerą Davidą Cameroną žaidžiant politinius žaidimus, kurie gali atnešti didžiulę žalą šaliai, praneša naujienų svetainė dailymail.co.uk.
Davidas Milibandas
Davidas Milibandas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Didžiojoje Britanijoje planuojama surengti referendumą dėl šalies narystės ES 2017 m. Nors D.Camerono vadovaujami konservatoriai neseniai pažadėjo derėtis dėl geresnių šalies narystės ES sąlygų, tačiau leiboristai tvirtina, kad yra pavojinga pati referendumo idėja.

Pastarosiomis savaitėmis Didžiojoje Britanijoje išaugo parama šalies išstojimui iš ES. 

Pastarosiomis savaitėmis Didžiojoje Britanijoje išaugo parama šalies išstojimui iš ES. Euroskeptikų skaičiaus augimas aiškinamas iškeltu Briuselio reikalavimu Londonui sumokėti papildomus 1,7 mlrd. svarų į bendrą ES biudžetą.

Tiesa, vėliau suma buvo sumažinta iki 850 mln.svarų.

Politikos ekspertai teigia, kad D.Cameronas, konkuruodamas dėl kraštutinės dešinės Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) rėmėjų balsų, neseniai sugriežtino savo poziciją šalies narystės ES klausimu, bandydamas įtikti euroskeptikams.

E.Milibandas pirmadienį pabrėžė, kad vadovaudamas šaliai siektų, jog nekiltų net menkiausia grėsmė Didžiosios Britanijos narystei ES. 

„Yra žmonių, kurie remia šalies išstojimą iš ES. Yra ir tokių, kurie flirtuoja su jais, galvodami, kad tai gali neturėti pasekmių šaliai ir net duotų naudą Britanijai. Mano nuomone, abi (pozicijos) yra vienodai pavojingos“, – tikino šalies leiboristų lyderis.

„Kiekvienas linktelėjimas ir mirktelėjimas tiems, kurie nori išstojimo, siunčia žinutę galimiems investuotojams, kad mes nesame atviri verslui“, – pridūrė E.Milibandas. „Jeigu būčiau premjeras, niekada nerizikuočiau verslu, britų darbais, britų gerove žaisdamas politinius žaidimus, susijusius su mūsų naryste ES“, – tvirtino kairiųjų lyderis.

Referendumą dėl Didžiosios Britanijos narystės ES 2017 m. pažadėjo surengti D.Cameronas. 

Referendumą dėl Didžiosios Britanijos narystės ES 2017 m. pažadėjo surengti D.Cameronas. Tiesa, jis įvyks tik tuo atveju, jeigu konservatoriams bus patikėtas valdančiosios koalicijos formavimas po 2015 m. rinkimų. 

Pats D.Cameronas anksčiau pareiškė, kad nori sumažinti į Didžiąją Britaniją iš kitų ES šalių atvykstančių imigrantų skaičių.

Tai sukėlė didelį ES valstybių, pirmiausia Vokietijos, pasipiktinimą, nes toks reikalavimas kelia grėsmę vienam iš pagrindinių bendrijos principų – laisvam darbo jėgos judėjimui.

Savaitgalį skirtingų Didžiosios Britanijos žiniasklaidos priemonių atliktų sociologinių apklausų duomenimis, leiboristai pagal populiarumą šiek tiek lenkia konservatorius. Vis dėlto, leiboristai baiminasi, kad prasidėjus nuožmiai rinkimų kampanijai, jų atotrūkis gali sumažėti.

Laikraščio „The Sunday Times“ duomenimis, tik 34 proc. žmonių, balsavusių už leiboristus per praėjusius rinkimus, norėtų, kad E.Milibandas užimtų Didžiosios Britanijos premjero postą. Spalį šį politiką Didžiosios Britanijos premjeru norėjo matyti 51 proc. leiboristų rinkėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius