-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų liberalams demokratams atėjo laikas apsispręsti, sako torių lyderis Davidas Cameronas

Didžiosios Britanijos torių lyderis Davidas Cameronas antradienį pareiškė, jog atėjo laikas trečią vietą rinkimuose užėmusiems liberalams demokratams apsispręsti, su kuria partija jie nori eiti į valdžią – jo vadovaujamais konservatoriais ar leiboristais.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę vykusiuose visuotiniuose rinkimuose toriai laimėjo daugiausiai vietų, tačiau neužsitikrino absoliučios daugumos 650 vietų Bendruomenių Rūmuose, kad galėtų vieni formuoti vyriausybę.

Nicko Cleggo vadovaujami liberalai demokratai liko treti, tačiau įgijo didelį politinį svorį, nes jų parama gali padėti arba toriams, arba antrąją vietą užėmusiems leiboristams suformuoti naują kabinetą.

„Manau, atėjo apsisprendimo metas, laikas liberalams demokratams priimti sprendimą“, – sakė D.Cameronas kitą dieną po to, kai premjeras Gordonas Brownas paskelbė, jog pasitrauks iš leiboristų lyderio posto, kad atvertų kelią galimam susitarimui su liberalais demokratais.

„Viliuosi, kad (liberalai demokratai) priims teisingą sprendimą, kuris duos šiai šaliai tvirtą, stabilią vyriausybę, kurios jai labai reikia ir reikia skubiai“, – pridūrė konservatorių lyderis.

Po rinkimų centristinės pakraipos liberalai demokratai keturias dienas vedė derybas dėl valdžios pasidalijimo tik su konservatoriais, tačiau po dramatiško G.Browno pareiškimo apie ketinimą trauktis N.Cleggas pradėjo konsultacijas ir su leiboristais.

Liberalų demokratų lyderis prieš gegužės 6 dienos rinkimus aiškiai pareiškė, jog jo partija nesvarstys galimybės bendradarbiauti su leiboristais, jei G.Brownas liks poste.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius