Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Britų medicinos įstaigos: žiemos krizė kainuoja žmonių gyvybes

Jungtinės Karalystės medicinos įstaigos pirmadienį pareiškė, kad pacientai miršta dėl nepakankamos priežiūros, ir paragino vyriausybę imtis veiksmų, JK sveikatos priežiūros paslaugoms susiduriant su žiemos krize, kurią lemia streikai ir didėjantys pacientų srautai.
Jungtinės karalystės ligoninėse pacientai miršta dėl nepakankamos priežiūros
Jungtinės karalystės ligoninėse pacientai miršta dėl nepakankamos priežiūros / „Reuters“/„Scanpix“

Nacionalinė sveikatos priežiūros tarnyba (NHS) daugiau nei dešimtmetį susidūrė su biudžeto apribojimais, iki kol dėl COVID-19 pandemijos ji tapo labai suvaržyta.

Praėjusią savaitę Anglijoje kas penktam greitosios pagalbos automobiliu atvežtam pacientui prireikė daugiau nei valandos, kol buvo paguldytas į skubios pagalbos skyrių, o dešimtys tūkstančių pacientų laukė ilgiau nei 12 valandų, kol jiems buvo suteikta pagalba.

Karališkasis skubiosios medicinos koledžas sekmadienį pareiškė, kad kiekvieną savaitę skubiosios pagalbos įstaigose gali mirti nuo 300 iki 500 pacientų, visų pirma dėl ilgo laukimo laiko.

Pirmadienį įstaigos viceprezidentas laikėsi šios prognozės ir atmetė prielaidas, kad krizę sukėlė trumpalaikiai veiksniai, po to, kai kai kurie ligoninių pareigūnai šį teiginį sušvelnino.

„Jei esate fronto linijoje, žinote, kad tai sena problema,.. tokie dalykai, kuriuos matome kiekvieną žiemą, vis dar kelia nuostabą“, – BBC radijui sakė Ianas Higginsonas.

Britų gydytojų asociacija (BMA) pirmadienį pavadino dabartinę padėtį „netoleruotina ir netvaria“, NHS susiduriant su „neįtikėtinai daug pacientų“, ir pareiškė, kad vyriausybė turi imtis veiksmų.

„Tikrai netiesa, kad šalis negali padengti šios painiavos sprendimo išlaidų. Tai politinis pasirinkimas, dėl kurio be reikalo miršta pacientai“, – teigė BMA JK tarybos pirmininkas Philas Banfieldas.

Anot vyriausybės, NHS patiria įtampą dėl pandemijos ir žiemos ligų, pavyzdžiui, gripo, padarinių.

Ministras pirmininkas Rishi Sunakas savo naujametiniame pranešime sakė, kad jo administracija ėmėsi „ryžtingų veiksmų“ ir sutelkė „rekordinius išteklius“, kad išspręstų NHS atsilikimo ir personalo trūkumo problemą.

Tačiau vyriausybė neseniai pradėjo vykdyti biudžeto taupymo politiką ir atsisakė didinti slaugytojų atlyginimus, infliacijai JK jau kelis mėnesius viršijant 10 procentų.

Praėjusį mėnesį pirmą kartą savo profsąjungos istorijoje streikavo slaugytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje