-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų naikintuvai skraido virš Irako ir yra pasiruošę smogti

Du Didžiosios Britanijos naikintuvai šeštadienį jau skraidė virš Irako teritorijos ir buvo pasiruošę smogti taikiniams, vykdydami pirmąją kovinę misiją po penktadienio, kai parlamentas leido atakuoti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ kovotojus, pranešė Britanijos gynybos ministerija.
Britų naikintuvas
Britų naikintuvas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienas liudininkas, esantis Karališkųjų oro pajėgų (RAF) Akrotirio bazėje Kipre, sakė naujienų agentūrai matęs, kaip du naikintuvai „Tornado“ pakilo iš aerodromo 7 val. 25 min. Grinvičo (10 val. 25 min. Lietuvos) laiku, o po kelių minučių paskui juos nuskrido degalų papildymo ore lėktuvas.

„Galime patvirtinti, kad po vakar suteikto parlamento sutikimo Karališkųjų oro pajėgų „Tornado“ toliau skraido virš Irako ir dabar yra pasiruošę būti panaudoti atakoms, kai tik bus nustatyti tinkami taikiniai“, – sakė Gynybos ministerijos atstovas.

Galime patvirtinti, kad po vakar suteikto parlamento sutikimo Karališkųjų oro pajėgų „Tornado“ toliau skraido virš Irako ir dabar yra pasiruošę būti panaudoti atakoms, kai tik bus nustatyti tinkami taikiniai, – sakė Gynybos ministerijos atstovas.

„Suteiksime atnaujintos informacijos apie veiklą, kai bus tinkama tai padaryti“, – pridūrė jis.

Šeši RAF „Tornado“, kurių nuolatinė bazė yra Maramo aerodromas Britanijoje, Viduržemio jūros rytinėje dalyje esančiame Kipre buvo dislokuoti rugpjūtį. Pastarąsias šešias savaites jie dalyvavo informacijos rinkimo ir žvalgybos misijose Irako oro erdvėje.

Šeštadienio patruliavimas buvo pirmasis, kai Britanijos lėktuvai skraidė virš Irako ginkluoti ir pasiruošę smogti į ekstremistų objektus. „Islamo valstybės“ džihadistai birželį pradėję didelį puolimą, užėmė dideles teritorijas Irako šiaurėje ir rytuose.

Jungtinės Valstijos vadovauja karinei koalicijai prieš „Islamo valstybės“ kovotojus Irake ir Sirijoje, prie kurios prisidėjo kelios Persijos įlankos valstybės ir Europos Sąjungos šalys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius