Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų policija bando nustatyti per 27 automobilių susidūrimą žuvusių žmonių tapatybę

Detektyvai sekmadienį bando oficialiai patvirtinti septynių žmonių, kurie žuvo penktadienį per vieną didžiausių avarijų Didžiosios Britanijos keliuose, tapatybę.
Avarija M5 kelyje
Avarija M5 kelyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Televizijos reportažuose buvo matyti liepsnojančių automobilių ir sunkvežimių virtinė, susidariusi penktadienį apie 20 val. 25 min. Grinvičo (22 val. 25 min. Lietuvos) laiku per didžiulę avariją automagistralėje M5 netoli Tontono miesto pietvakarių Anglijoje.

Sekmadienį policija pranešė, kad praėjusią naktį, šalinant nuo kelio visus 34 į avariją patekusius automobilius, daugiau žuvusiųjų nebuvo rasta.

Dar 51 žmogus per šią avariją, kuri įvyko tvyrant rūkui ir esant šlapiai kelio dangai, buvo sužeistas.

Gelbėtojų komandos visą naktį tikrino sudegusius automobilius šiaurinės krypties važiuojamojoje dalyje. Pareigūnai buvo uždarę ilgą ruožą šiame kelyje, kuris yra pagrindinė magistralė Anglijos pietvakariuose.

Susidūrus automobiliams griaudėjo sprogimai ir kilo didžiulis gaisras, per kurį iš mašinų liko tik sumaitoti ir pajuodę kėbulai.

„Naktį visi automobiliai, patekę į šį tragišką incidentą, buvo iš įvykio vietos pašalinti“, – sakė avarijos padarinių likvidavimo vadovas, Eivono ir Somerseto policijos vyriausiojo konsteblio pavaduotojas Anthony Banghamas.

„Mūsų didžiausi nuogąstavimai nepasitvirtino, ir tų, kurie, deja, neteko gyvybių, skaičius lieka septyni“, – sakė jis.

Automobilių asociacijos pirmininkas Edmundas Kingas sakė, kad ši avarija yra didžiausia Britanijoje per pastaruosius du dešimtmečius. Pasak jo, praėjęs panašus incidentas įvyko 1991 metų kovą automagistralėje M4, kai susidūrė 51 mašina ir žuvo 10 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius