-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Britų policininkui skirta įkalinimo iki gyvos galvos bausmė už virtinę lytinių nusikaltimų

Jungtinės Karalystės teisėja antradienį nuteisė buvusį policininką kalėti iki gyvos galvos už dešimtis išžaginimų ir prievartavimų.
Prie teismo rūmų vyko protestas
Prie teismo rūmų vyko protestas / „AFP“/„Scanpix“

Teisėja Bobbie Cheema-Grubb skyrė Davidui Carrickui 36 laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmes už virtinę lytinių nusikaltimų prieš 12 moterų, įskaitant 48 išžaginimus, sakydama, kad jis kelia „didelį pavojų moterims“.

Ilgametis Londono policijos pareigūnas prisipažino padaręs 71 lytinį nusikaltimą.

Teisėja B.Cheema-Grubb, pradėdama skelbti nuosprendį D.Carrickui, sakė, kad jis „baisiai pasinaudojo“ moterimis, kurias „įžūliai prievartavo ir seksualiai išnaudojo“.

Ji sakė, kad jis manė esąs „neliečiamas“ ir kad jo, kaip policijos pareigūno, padėtis suteikė jam „išskirtinių galių imtis prievartos ir kontroliuoti“.

Pirmadienį prokuroras teisme pareiškė, kad D.Carricko nusikaltimai verti laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės su nustatytu minimaliu terminu.

Antradienį nuspręsta, kad nuteistasis už grotų turės praleisti mažiausiai 30 metų.

D.Carrickas pasinaudojo savo, kaip policijos pareigūno, statusu, kad iš pradžių nuramintų moteris ir užmegztų su jomis santykius, o paskui ėmėsi to, ką prokuroras pavadino „smurtinių ir žiaurių seksualinių nusikaltimų katalogu“.

„Jis dažnai pasikliaudavo savo žavesiu, kad pirmiausia suviliotų ir suklaidintų aukas, o paskui pasinaudodavo savo galia ir kontrole,.. kad neleistų joms išeiti arba kad jos nesvarstytų galimybės apie jį pranešti“, – pirmadienį teismui sakė prokuroras Tomas Little'as.

Prokuroro perskaitytuose pareiškimuose jo aukos sakė, kad jautėsi vyro įkalintos ir kad „nebepasitiki policija“.

Teismo metu paaiškėjo, kad policija turėjo duomenų apie skundus ir įtarimus dėl D.Carricko elgesio su moterimis, tačiau jo atžvilgiu nebuvo jokių drausminių procesų.

Jis buvo atleistas iš policijos tik praėjusį mėnesį, kai teisme pripažino savo kaltę.

Vidaus reikalų ministrė Suella Braverman pirmadienį pareiškė, kad „akivaizdu, jog policija turi dirbti geriau“.

Ji pridūrė paprašiusi policijos pajėgų sustiprinti patikrinimą ir pabrėžė, jog „reikia kelti standartus, kad tokie atvejai... taptų praeitimi“.

Londono policija atsiprašė, kad nesiėmė jokių veiksmų dėl ankstesnių kaltinimų, mestų D.Carrickui, kuris tarnavo ginkluotame padalinyje, saugančiame parlamento narius ir užsienio diplomatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius