-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų spauda: „Brexit“ galėtų būti atidėtas iki 2019 metų pabaigos

Didžiosios Britanijos pasitraukimas iš Europos Sąjungos (ES) galėtų būti atidėtas iki 2019 metų pabaigos, nes valstybės tarnautojams tenka sunki užduotis, o dėl Prancūzijos ir Vokietijos rinkimų gali būti nukelta derybų dėl išstojimo pradžia, sekmadienį rašė perkamiausias britų sekmadieninis laikraštis.
Demonstracija Londone
Demonstracija Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ministrės pirmininkės Theresos May vyriausybė yra užsiminusi, kad ES sutarties 50-ąjį straipsnį, kuriuo numatoma dvejus metus trunkanti išstojimo procedūra, planuoja inicijuoti 2017 metų pradžioje.

Tačiau laikraštis „The Sunday Times“ rašė, jog ministrai privačių pokalbių metu perspėjo svarbias Londono finansų sektoriaus figūras, kad dabar viskas gali nusikelti ir kad Brexit“ gali įvykti tik 2019 metų pabaigoje.

„Ministrai dabar galvoja, kad inicijavimas galėtų būti atidėtas iki 2017 metų rudens“, – sakė vienas šaltinis Londono finansų sluoksniuose, kuris šiuo klausimu kalbėjosi su dviem ministrais.

„Jie neturi infrastruktūros žmonėms, kuriuos jiems reikia pasamdyti. Jie sako net nežinantys, kokius užduoti klausimus, kai galiausiai pradės derėtis su Europa“, – sakė šaltinis.

Vienas ministras, kurio pavardė neskelbiama, laikraščiui sakė, kad yra „tam tikrų iššūkių“ dėl Vokietijos ir Prancūzijos rinkimų tvarkaraščio.

Prancūzijos prezidento rinkimai vyks kitų metų balandį ir gegužę, o Vokietijos rinkimai vyks rudenį.

Po birželio 23-iosios referendumo, kai britai nubalsavo už išstojimą iš ES, T.May įsteigė naują ministeriją „Brexit“ deryboms prižiūrėti, bet už tai atsakingas ministras Davidas Davisas, kaip pranešama, pasamdė tik maždaug pusę sau reikalingų darbuotojų.

Kitam naujam departamentui, Liamo Foxo vadovaujamai Tarptautinės prekybos ministerijai, taip pat teko sunki užduotis pasamdyti ekspertus, nes dešimtmečius šis darbas būdavo paliekamas Briuseliui ir Britanija dabar turi labai nedaug patyrusių derybininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius