-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų specialiosios tarnybos sužlugdė pasikėsinimą į Achmedą Zakajevą

Britų specialioji tarnyba MI5 sužinojo apie rengiamą pasikėsinimą į Čečėnijos separatistų atstovą Achmedą Zakajevą, kuris turėjo įvykti vienoje Londono gatvėje, sekmadienį rašo britų laikraštis „The Telegraph“.
Achmedas Zakajevas
Achmedas Zakajevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šio nusikaltimo vykdytojas esą buvo 45 metų rusas, siekiantis teisės likti Didžiojoje Britanijoje. Jo vardas neskelbiamas, žinoma tik tai, kad jis turi šešis vaikus ir anksčiau yra tarnavęs armijoje. Teismo dokumentuose jis vadinamas E1.

Numanomas šios žmogžudystės užsakovas yra Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas, o E1 turėjo pateikti vykdytojams naudingą informaciją.

MI5 duomenimis, E1 yra prisidėjęs prie buvusio R.Kadyrovo apsaugininko Umaro Israilovo nužudymo Vienoje 2009 metais.

E1 su šeima į Didžiąją Britaniją pirmą kartą atvyko 2003 metais, kaip pabėgėlis iš Čečėnijos. 2009-aisiais jam buvo atsisakyta suteikti pilietybę, nors jo žmona ir vaikai gavo Didžiosios Britanijos pasus, jis gavo tik nuolatinį leidimą gyventi šioje šalyje.

2010 metais, kai E1 vyko iš Didžiosios Britanijos, jam buvo pasakyta nebegrįžti, nes jis karalystės teritorijoje neturės teisės apskųsti atsisakymo išduoti pilietybę. Tačiau jis grįžo, buvo sulaikytas ir arešto sąlygomis pradėjo teisinę kovą už teisę paduoti apeliaciją Didžiosios Britanijos teritorijoje.

MI5 teigia, kad E1 kelia rimtą grėsmę saugumui. Kaip tik dėl to teisme buvo atskleista informacija apie pasikėsinimą į A.Zakajevą, kuris buvo rengiamas dalyvaujant E1, aiškina „The Telegraph“.

Pats A.Zakajevas interviu laikraščiui sakė, kad apie šį bandymą jį nužudyti jam nėra žinoma, nors anksčiau buvo pasikėsinimų į jo gyvybę.

„Dabar Didžiojoje Britanijoje daugiau rusų šnipų nei šaltojo karo laikais. Aš manau, kad britų pareigūnai ir specialiosios tarnybos tai žino. Niekas nepasikeis, kol Vladimiras Putinas neužleis savo pozicijų Rusijoje. Jie ir toliau bandys pakenkti man ir visiems savo politiniams priešams“, – paaiškino čečėnų separatistų atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius