-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų ultra dešiniųjų vadas Griffinas atvyko į BBC studiją, nepaisant antifašistų protestų

Britanijos nacionalinės partijos (BNP) lyderis Nickas Griffinas ketvirtadienį atvyko į BBC telecentrą Londone dalyvauti programoje „Question Time“ (Laikas klausimams).
N.Griffino atvykimas į televiziją sulaukė didžiulių visuomenės protestų
N.Griffino atvykimas į televiziją sulaukė didžiulių visuomenės protestų / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 BBC

Prieš jam atvykstant, apie 400 demonstrantų prie telecentro skandavo šūkius, laikė iškėlę plakatus.

Apie 30 antifašistų sugebėjo prasiveržti ir perlipti per apsaugos sieną į BBC automobilių stovėjimo aikštelę, sakoma pranešimuose, akcentuojančiuose augančią įtampą prieš N.Griffino pasirodymą. Kai kurie įsiveržė į telecentro pastatą, kad sutrukdytų šiai programai. Policija jėga vaikė protestavusius, keletą jų suėmė.

Televizija parodė, kaip apsauga tempia ir nuneša protestuotojus. Bet minia pasipylė nuo šaligatvių į gatvę, užblokavo eismą, sukeldama nemalonumų renginio organizatoriams, mėginantiems atvesti svečius.

N.Griffinas dėkojo jį pakvietusią BBC ir užsipuolė kritikus, kuriuos vadino „kvailiais“, kad sukėlė karštus debatus klausimu, ar reikia jį įsileisti į studiją.

BBC tvirtina turinti teisę rengti tiesioginę pokalbių laidą su šiuo ultradešiniųjų politiku.

Prieš šios programos pradžią BBC generalinio direktoriaus pavaduotojas Markas Byfordas  pareiškė, kad korporacija neturi imtis cenzoriaus vaidmens.  Ministras Velso reikalams Peteris Hainas net kreipėsi į BBC atviru laišku, kuriuo reikalavo, kad eteris nebūtų suteikiamas nacionalistams.

Panašios nuomonės yra ir buvęs Londono meras Kenas Livingstone'as.  Interviu BBC „Radio 4“ jis pareiškė, kad „priešingai negu būna (pasirodant) kitoms partijoms, kai kalba Nickas Griffinas, kai jo partija gauna vietas vietiniuose rinkimuose, nedelsiant padaugėja išpuolių rasistiniu pagrindu“.

Tačiau Markas Byfordas pabrėžė, kad BNP atstovavimas Europos Parlamente reiškia, kad BBC „laikydamasi nešališkumo principo“ tiesiog privalo suteikti žodį N.Griffinui.

„Jie turi teisę būti išgirsti ir atsakyti į klausimus, o visuomenės atstovai, kurie ruošiasi dalyvauti programoje, ir žiūrovai patys turi susidaryti nuomonę apie BNP. BBC neturi teisės užsiimti cenzūra ir spręsti, kas turi būti rodomas eteryje“, – pareiškė M.Byfordas BBC „Radio 4“ programoje.  Trečiadienį BBC globėjų taryba atmetė P.Haino raginimą neleisti N.Griffino į eterį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius