-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 02 22 /20:57

Britų vyriausybė pristatė ribojimų dėl pandemijos švelninimo gaires

Jungtinės Karalystės vyriausybė pirmadienį pristatė savo keturių žingsnių planą, kaip bus švelninami dėl koronaviruso pandemijos įvesti ribojimai. Viliamasi, kad iki birželio galo šaliai gali pavykti sugrįžti prie normalaus gyvenimo.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JK premjeras Borisas Johnsonas išdėstė „laipsnišką ir atsargų“ požiūrį į ribojimų atšaukimą Anglijoje, pradedant mokinių grįžimu į mokyklas nuo kovo 8 dienos ir nebūtinų prekių parduotuvių atvėrimu nuo balandžio 12-osios.

Kai kurie sirgaliai galėtų lankytis sporto renginiuose nuo gegužės 17 dienos, o nuo birželio 21-osios būtų panaikinti visi socialinio atstumo apribojimai. Visgi visa tai dar gali keistis ir priklausys nuo mokslinių duomenų.

Šis pranešimas yra pirmas didelis žingsnis normalaus gyvenimo atkūrimo link, praėjus beveik metams po B.Johnsono šalyje paskelbto pirmojo iš trijų karantinų, smarkiai paveikusių šalį ir jos ekonomiką.

B.Johnsonas parlamentarams sakė, kad visoje šalyje vykdant masinio vakcinavimo programą ir taip mažinant spaudimą ligoninėms, „pabaiga jau tikrai matyti“.

„Baisūs metai užleis kelią pavasariui ir vasarai, kurie bus visai kitokie ir nepalyginamai geresni nei vaizdas, kurį matome šiandien“, – pridūrė jis.

Konservatorių ministras pirmininkas, pernai kaltintas vėlavimu veikti dėl pandemijos ir skubėjimu švelninti suvaržymus, planą pavadino „atsargiu, bet negrįžtamu“, turinčiu užtikrinti, kad karantino daugiau neprireiktų.

Britanija yra tarp labiausiai pandemijos paveiktų šalių; joje nuo COVID-19 mirė daugiau kaip 120 tūkst. žmonių.

JK gruodžio mėnesį pirmoji pradėjo masinio vakcinavimo kampaniją, o per Kalėdas ribojimai buvo sušvelninti, bet augantis užsikrėtimo atvejų skaičius sausio pradžioje privertė vėl paskelbti karantiną ir uždaryti mokyklas.

Bent pirmąja vakcinos doze JK jau yra paskiepyta daugiau kaip 17 mln. žmonių – trečdalis visų suaugusių šalies gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius