Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų vyriausybė rimtai svarsto galimybę perduoti naikintuvų Ukrainai

Jungtinės Karalystės (JK) ministras pirmininkas Rishi Sunakas paprašė šalies gynybos sekretoriaus Beno Wallace'o ištirti, kokie reaktyviniai lėktuvai galėtų būti potencialiai perduoti Ukrainai, pranešė Dauningo gatvės atstovas spaudai.
Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace'as
Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace'as / „Reuters“/„Scanpix“

„Premjeras pavedė gynybos sekretoriui ištirti, kokius reaktyvinius lėktuvus galėtume suteikti, tačiau, kad būtų aišku, tai yra ilgalaikis sprendimas, o ne trumpalaikis pajėgumas, kurio Ukrainai dabar labiausiai reikia“, – sakė R.Sunako įgaliotas atstovas.

Jis pridūrė, kad sprendimas dėl reaktyvinių lėktuvų tiekimo Ukrainai dar nepriimtas, tačiau užtikrino, jog B.Wallace'as šį klausimą „aktyviai“ svarsto.

Pasak Dauningo gatvės, JK tikisi pavasarį priimti pirmuosius ukrainiečių pilotus, ir pridūrė, kad „nori, kad tai prasidėtų kuo greičiau“.

Premjero atstovas spaudai taip pat atkreipė dėmesį, jog reaktyviniai vakarietiški lėktuvai yra „sudėtinga karinė įranga“.

„Manome, kad teisinga tiekti [Ukrainai] trumpalaikę įrangą, tokią kaip „Challenger“ tankai, papildomi ginklai, ilgesnio nuotolio pasiekiamumą užtikrinančius pajėgumus, galinčius padėti laimėti karą dabar, bet taip pat svarbu žvelgti į vidutinės trukmės ir ilgalaikę perspektyvą, siekiant užtikrinti, kad Ukraina turėtų visus įmanomus jai reikalingus pajėgumus“, – pridurta Dauningo gatvės pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius