-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų žvalgyba ir Maskva tvirtina, kad vieno miesto griuvėsiai jau rusų rankose, bet Kyjivas tai neigia

Pastarosiomis savaitėmis Rusijos pajėgos centimetras po centimetro sugebėjo pasistūmėti Donecko srityje esančio Marjinkos miesto griuvėsiuose, naujausioje karo apžvalgoje atkreipė dėmesį Jungtinės Karalystės gynybos ministerija. Tačiau Ukraina su tuo nesutinka.
Marjinka
Marjinka / „AP“/„Scanpix“

Pasak britų žvalgybos, šiuo metu Rusija greičiausiai kontroliuoja didžiąją dalį gyvenamasiais namais apstatytos teritorijos. Tačiau Ukrainos pajėgos išlaiko kontrolę vakariniame miesto pakraštyje.

Marjinka yra fronto linijoje nuo 2014 m. Prieš karą miestelyje gyveno 9000 gyventojų, tačiau dabar jis yra visiškai sugriautas – iš dronų filmuotos medžiagos matyti, kad didžioji dauguma pastatų virto griuvėsiais.

Taurijos pajėgų atstovas: Rusijos pajėgos užsibrėžė tikslą iki 2023 m. pabaigos užimti Marjinką ir Avdijivką.

Atnaujintos Rusijos pastangos prie Marjinkos yra Rusijos rudens puolimo, kurio prioritetas – išplėsti Rusijos kontrolę likusiose Donecko srities dalyse, dalis – labai tikėtina, kad tai tebėra vienas pagrindinių Kremliaus karo tikslų, pažymėjo Jungtinės Karalystės gynybos ministerija.

Rusijos tinklaraštininkai taip pat skelbia apie Marjinkos užėmimą, o Gynybos ministerija jau pasigyrė apie „visišką gyvenvietės griuvėsių kontrolę“.

„Tačiau tai netiesa – miestelyje tebevyksta kovos“, – nacionalinio teletilto eteryje pareiškė Taurijos gynybos pajėgų atstovas spaudai Oleksandras Stupunas.

Kostiantyno ir Vlados Liberovų nuotr./Marjinka
Kostiantyno ir Vlados Liberovų nuotr./Marjinka

Jis pažymėjo, kad rusai dažnai pagražina situaciją savo naudai. Anot jo, situacija su Marjinka yra lygiai tokia pat.

„Rusijos gynybos ministerija visada garsėjo melagingais ir pernelyg pozityviais pareiškimais“, – nurodė O.Stupunas.

Pasak Taurijos gynybos pajėgų atstovo, „mieste vyksta įnirtingi ir kruvini mūšiai“, o rusai "neužėmė Marijinkos, kaip jie teigia“.

Rusijos pajėgos užsibrėžė tikslą „iki 2023 m. pabaigos užimti Marjinką ir Avdijivką“, pabrėžė jis.

„Tai nepavyks, o priešas nieko kito nesugeba“, – reziumavo O.Stupunas.

Anot naujienų agentūros „RBC-Ukraine“, gruodžio pradžioje Rusijos pajėgų vadai pradėjo skleisti pranešimus apie tariamą visišką Marjinkos užėmimą. Teigiama, kad tokie pareiškimai pasirodė jau ne pirmą kartą.

Tuo tarpu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas antradienio ryte pasidalijo informacija, kad Ukrainos gynėjai Marjinkos kryptimi ir toliau sulaiko rusų spaudimą. Pranešama, kad per paskutinę parą ukrainiečiai ten atrėmė 18 rusų atakų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius