-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijoje kaktomuša susidūrus dviem traukiniams, žuvo mažiausiai 25 žmonės (nuotraukos, video, atnaujinta 14.15 val.)

Netoli Belgijos sostinės Briuselio pirmadienį piko metu kaktomuša susidūrus dviem traukiniams žuvo mažiausiai 25 žmonės, pranešė šalies geležinkelio pareigūnai.
Traukiniai Belgijoje greičiausiai susidūrė dėl blogų oro sąlygų
Briuselyje susidūrus traukiniams mažiausiai 25 žmonės žuvo. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Briuselis

Belgijos nacionalinio geležinkelio atstovai radijui VRT sakė, kad per avariją žuvo 25 žmonės.  Kiti pareigūnai praneša apie mažesnį aukų skaičių: Beizingeno priemiesčio, kuriame įvyko avarija, meras Dirkas Pietersas nurodė, kad aukų skaičius siekia 20 žmonių, o Flamandų Brabanto provincijos gubernatorius Lodewijkas De Witte sakė, kad, jo duomenimis, žuvo dešimt žmonių.

Apie sužeistuosius tikslių duomenų kol kas nėra. Tačiau D.Pietersas sakė, kad rimčiau sužeisti žmonės buvo nuvežti į ligoninę, o mažai nukentėję keleiviai – į Beizingeno sporto kompleksą.  Vietos traukiniai per nestiprų snygį 8 val. 30 min. vietos (9 val. 30 min.) laiku susidūrė netoli Beizingeno stoties, prie Halės miesto, esančio maždaug už 15 km į pietvakarius nuo Briuselio.

Susidūrimo smūgis buvo toks smarkus, kad vagonai pakilo į viršų ir nutraukė elektros laidus.  „Tai buvo košmaras“, – sakė 47 metų Christianas Wampachas, kuris važiavo trečiame į Briuselį vykusio traukinio vagone.

„Mano vagone buvo sužeistų žmonių, bet, manau, visi žuvusieji važiavo pirmajame vagone“, – Beizingeno sporto komplekse sakė vyras, kuriam buvo sutvarstyta galva. „Kai ištrūkome, pamačiau šalia bėgių gulinčius negyvų žmonių kūnus, kai kurie jų buvo sudarkyti“, – sakė 40 metų Patricia Lallemand, kuri važiavo tame pačiame vagone kaip Ch.Wampachas, tačiau nebuvo sužeista. Po avarijos buvo blokuotas eismas kai kuriais maršrutais, tarp jų greitojo traukinio linija tarp Briuselio ir Paryžiaus.

Tarptautinio greitųjų traukinių tinklo „Thalys“, kuris jungia pagrindinius Belgijos, Prancūzijos, Vokietijos ir Olandijos miestus, atstovė spaudai Patricia Baars sakė, kad laikinai buvo sustabdytas visas eismas tarp Paryžiaus, Briuselio ir Amsterdamo, nes prie Halės traukiniai važiuoja ta pačia linija, kurioje įvyko avarija.

„Eurostar“ savo tinklalapyje pranešė, kad dėl didelės žalos, kuri buvo padaryta elektros laidams, greitųjų traukinių eismas į Briuselį ir iš jo bus sustabdytas visą dieną.  Avarijos priežastis kol kas nežinoma.

Tai skaudžiausia traukinių avarija Belgijoje nuo 2001 metų kovo 28 dienos, kai sausakimšam keleiviniam traukiniui įsirėžus į tuščią sąstatą žuvo aštuoni žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius