Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 20 /2017 06 21

Briuselyje užkirstas kelias išpuoliui, peršautas įtariamas savižudis sprogdintojas

Antradienio vakarą Briuselyje policijai pavyko užkirsti kelią teroristiniam išpuoliui. Įtariamasis suspėjo susprogdinti nedidelį užtaisą Briuselio centrinės stoties teritorijoje, tačiau tuojau pat buvo pašautas. Vėliau pranešta, kad jis nebegyvas.
Belgijos policija šalia Centrinės Briuselio stoties
Belgijos policija šalia Centrinės Briuselio stoties / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip pranešė dhnet.be, Briuselio centrinėje stotyje nugriaudėjo sprogimas ir aidėjo šūviai. Po keliolikos minučių Briuselio policija savo paskyroje pranešė, kad „situacija kontroliuojama“.

Taip pat skelbiama, kad asmuo su kuprine ant pečių ir sprogdintojo diržu buvo „neutralizuotas ir sunkiai sužeistas“. Daugiau žmonių per incidentą nenukentėjo.

Sprogimas, apie kurį pranešama, nebuvo galingas, skelbia „Reuters“.

Kaip praneša BBC, įtariamasis susprogdino nedidelį užtaisą, kai patraukė stotyje patruliavusių karių dėmesį. Liudininkų, kuriuos cituoja Belgijos žiniasklaida, teigimu, prieš detonuodamas užtaisą įtariamasis sušuko „Allahu akbar“.

Į įvykio vietą buvo iškviesti policijos sprogmenų ekspertai, nes sunkiai sužeistas įtariamasis liko gulėti apsikarstęs, kaip manoma, sprogmenimis.

Iš karto po incidento stotyje policija evakavo Gran Plasą – įžymiąją miesto Didžiąją aikštę, esančią už 300 metrų nuo stoties. Gran Plase visada gausu turistų ir miesto gyventojų. Į aikštę pasipylę policijos pareigūnai paskubomis išlydėjo žmones iš atviros erdvės. Dalis jų suėjo į šioje vietoje esančias kavines ir parduotuves. Jiems kurį laiką neleista išeiti į lauką.

Pranešama, kad buvo evakuotas ir vienas netoliese esantis viešbutis.

Praėjusių metų kovą 32 žmonės žuvo per teroristinius išpuolius Briuselio oro uoste ir metro. Atsakomybę už sprogdinimus prisiėmė vadinamoji „Islamo valstybė“.

Briuselio centrinė stotis yra vienas iš trijų pagrindinių miesto terminalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius