-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bronislawas Komorowskis: Radoslawo Sikorskio interviu nepadarė žalos užsienio politikai

Lenkijos Seimo pirmininko Radoslawo Sikorskio skandalingas interviu, neseniai duotas JAV portalui „Politico“, padarė tam tikros žalos, tačiau, laimei, ne užsienio politikos srityje, trečiadienį pareiškė prezidentas Bronislawas Komorowskis.
Bronislawas Komorowskis
Bronislawas Komorowskis / Luko Balandžio nuotr.

Pirmadienį „Politico“ paskelbtame straipsnyje, pagrįstame R.Sikorskio interviu, buvęs Lenkijos užsienio ministras cituojamas sakęs, kad per buvusio premjero Donaldo Tusko vizitą Maskvoje 2008 metais Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiūlė Varšuvai kartu okupuoti Ukrainos teritoriją ir ją pasidalyti.

Tačiau jau antradienį R.Sikorskis pareiškė, kad jam sušlubavo atmintis, kai jis davė šį interviu. „Tekste tai buvo per plačiai interpretuota, o mano atmintis sušlubavo, nes patikrinus paaiškėjo, kad nebuvo dvišalio susitikimo Maskvoje tarp Tusko ir Putino“, – aiškino buvęs diplomatijos vadovas.

„Kalbant apie mano nuomonę – nutiko tai, kas nutiko, ir nutiko blogai. Buvo padaryta žalos, tačiau, laimei, ta žala ne Lenkijos užsienio politikos srityje“, – per spaudos konferenciją po Nacionalinio saugumo tarybos posėdžio sakė B.Komorowskis. Jis dar pridūrė, kad šis incidentas turėtų tapti pamoka visiems Lenkijos politikams.

Paklaustas apie Lenkijos opozicijos kaltinimus, jog Varšuva paliko Ukrainą likimo valiai dabartiniame konflikte su Rusija, B.Komorowskis atsakė, kad tokie pareiškimai yra visiška nesąmonė.

B.Komorowskis citavo dabartinį Lenkijos užsienio reikalų ministrą Grzegorzą Schetyną, kuris sakė, kad R.Sikorskio žodžiai nepadarė žalos šalies užsienio politikai, nes jis jau nebėra diplomatijos vadovas.

Paklaustas apie Lenkijos opozicijos kaltinimus, jog Varšuva paliko Ukrainą likimo valiai dabartiniame konflikte su Rusija, B.Komorowskis atsakė, kad tokie pareiškimai yra visiška nesąmonė.

Jis priminė, kad pastaraisiais metais, įskaitant R.Sikorskio darbo užsienio reikalų ministro poste laikotarpį, Lenkijoje „dar niekada nebuvo intensyviau dirbama, siekiant padidinti Ukrainos galimybes suartėti su Vakarų pasauliu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius