Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brzezinski ragina nelaukti pernelyg daug iš Rusijos ir JAV prezidentų susitikimo

Žinomas JAV politologas Zbigniewas Brzezinski įspėjo nepulti į pernelyg didelį optimizmą dėl būsimo Rusijos ir JAV prezidentų Dmitrijaus Medvedevo ir Baracko Obamos susitikimo.
Ką slepia D.Medvedevas?
Ką slepia D.Medvedevas? / „Scanpix“ nuotr.

„Dėl būsimo susitikimo neturi būti pernelyg didelių lūkesčių. Rusijos ir Amerikos santykiai yra ilgalaikės sąveikos pobūdžio,ir dramatiškų permainų į gera ar į bloga juose neįvyks dėl vieno vienintelio susitikimo“, – sakė žinomas politologas interviu agentūrai „Interfax“.

Z.Brzezinski pareiškė, kad pernelyg dideli lūkesčiai dėl aukščiausio lygio susitikimų sukeldavo problemų praeityje.

„Viena iš svarbiausių problemų dėl buvusių aukščiausio lygio (Vladimiro) Putino ir (George`o W.) Busho susitikimų buvo ta, kad jie visada pareikšdavo pernelyg didelius lūkesčius, drauge pabrėždami tarpusavio asmeninius santykius. Todėl būdavo nusivylimų“, – pažymėjo jis.

Pasak politologo, Amerika ir Rusija turi daug bendrų interesų, bet ir daug skirtumų. „Pavyzdžiui, dėl Rusijos ir ES santykių arba su jos artimiausiomis šalimis Centrinėje Azijoje, kurias Rusija laiko savo privilegijuotų interesų sfera“, – pridūrė Z.Brzezinski.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius