Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būdamas 53 metų mirė Rusijos ekonomikos reformatorius (nuotraukos, papildyta 11.30 val.)

Būdamas 53 metų mirė rusijos rinkos reformų architektas Jegoras Gaidaras, pranešė jo atstovai.
Jegoras Gaidaras
Jegoras Gaidaras / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo BBC, jis mirė nuo kraujo krešulio.

Po Sovietų Sąjungos žlugimo jis pradėjo „šoko terapijos“ reformas.

J.Gaidarui priskiriamas pirmosios privatizacijos bangos vykdymas. Taip pat jis panaikino kainų kontrolę. šis sprendimas buvo labai nepopuliarus.

A.Čiubaiso nuomonė (papildyta BNS 11.30 val.). „Jegoras Gaidaras, kuris mirė trečiadienio naktį eidamas 53–tus gyvenimo metus, dešimtojo dešimtmečio pradžioje išgelbėjo Rusiją nuo bado, pilietinio karo ir subyrėjimo“, – mano Anatolijus Čiubaisas.

„Tai buvo didis žmogus. Didis mokslininkas, iškilus valstybės veikėjas. Mažai kas Rusijos istorijoje ir pasaulio istorijoje gali prilygti jam intelekto jėga, praeities, dabarties ir ateities suvokimo aiškumu, pasiryžimu priimti nepaprastai sunkius, bet būtinus sprendimus“, – parašė savo tinklaraštyje A.Čiubaisas, dešimtajame dešimtmetyje dirbęs drauge su J.Gaidaru Rusijos vyriausybėje.

„Didžiulė sėkmė Rusijai buvo tai, kad ji sunkiais savo istorijos momentais turėjo Jegorą Gaidarą. Dešimtajame dešimtmetyje jis išgelbėjo šalį nuo bado, pilietinio karo ir subyrėjimo“, – rašo Rusijos nanotechnologijų korporacijos vadovas.

Pasitraukęs pastaraisiais metais iš aktyvaus politinio gyvenimo J.Gaidaras vis tiek liko „intelektualinis ir moralinis lyderis“, – pažymi jis.
 

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius