Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė „Oskaro“ laureatas L.Gossettas jaunesnysis: į istoriją įsirašiusio aktoriaus gedi būrys gerbėjų

Louisas Gossettas jaunesnysis, pirmasis afroamerikiečių kilmės aktorius, pelnęs geriausio antrojo plano aktoriaus „Oskarą“ už vaidmenį filme „Karininkas ir džentelmenas“ (An Officer and a Gentleman), mirė būdamas 87-erių, penktadienį pranešė JAV žiniasklaida.
Louisas Gossettas
Louisas Gossettas / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Mirtis Holivudas

L.Gossetto jaunesniojo šeima paskelbė, kad jis mirė naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Los Andžele, tačiau nenurodė mirties priežasties, pranešė kelios JAV žiniasklaidos priemonės, įskaitant „CBS News“.

L.Gossetas jaunesnysis suvaidino daugiau nei 60 filmų, o 1983 metais tapo trečiuoju juodaodžiu aktoriumi (po Hattie McDaniel ir Sidney Poitier, pelniusiu „Oskarą“. Statulėlė jam atiteko už antraplanį griežto seržanto vaidmenį Tayloro Hackfordo filme „Karininkas ir džentelmenas“.

Šis filmas taip pat atnešė aktoriui „Auksinį gaublį“, o vėliau jis gavo dar vieną „Auksinį Gaublį“ už antraplanį vaidmenį filme „Žozefinos Beiker istorija“ (The Josephine Baker Story), taip pat „Emmy“ apdovanojimą už vaidmenį aštuonių dalių „ABC“ mini seriale „Šaknys“ (Roots).

Xavier Collin/Image Press Agency / Xavier Collin/Image Press Agency
Xavier Collin/Image Press Agency / Xavier Collin/Image Press Agency

2010 metais aktorius pranešė, kad serga prostatos vėžiu.

Niujorke gimęs aktorius dažnai gaudavo kietų vyrukų vaidmenis. 1986 metais jis nusifilmavo veiksmo filme „Geležinis Erelis“ (Iron Eagle), o 1989-aisiais – „Baudėjuje“ (The Punisher).

Savo memuaruose „Aktorius ir džentelmenas“ (An Actor and a Gentleman) L.Gossettas jaunesnysis aprašė savo skaudžius išgyvenimus, patirtus būnant juodaodžiu aktoriumi, įskaitant pirmąją kelionę į Los Andželą praėjusio amžiaus 7-e dešimtmetyje, kai važiuojant automobiliu jį keturis kartus sustabdė policija.

„Vienintelis kartas, kai jaučiausi tikrai laisvas, buvo tada, kai režisierius prieš kamerą ar scenoje pasakydavo „veiksmas“, ir tada aš skraidydavau“, – 2008-aisiais sakė jis laikraščiui „The LA Times“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius