-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buitis Kijevo centre: nemokama pirtis viešbutyje, patalynę išskalbia miestiečiai

Kijevo Nepriklausomybės aikštėje kasnakt nakvoja apie kelis tūkstančius protestuojančių eurointegracijos šalininkų, reikalaujančių vyriausybės atsistatydinimo, pirmalaikių parlamento ir prezidento rinkimų. Kokį improvizuotą ūkį sukūrė kelias savaites centrinį Kijevą užėmę protestuotojai domėjosi LRT televizija.
Mitingas Maidano aikštėje
Mitingas Maidano aikštėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Profsąjungų rūmuose, kuriuose įsikūręs nacionalinio pasipriešinimo štabas, nakvoja protestuotojai, kurie į Euromaidaną kelioms dienoms atvyko iš kitų regionų. Rūmuose paruošta apie pusantro tūkstančio vietų. Šiek tiek mažiau miegamųjų vietų yra užimtoje Kijevo merijoje, kur protestuotojai taip pat prausiasi. Maistas patiekiamas Aikštėje.

„Aš dezinfekuoju patalpas, plaunu grindis. Kijeviečiai naudotą patalynę pakeičia į švarią, išskalbia ir vėl atveža. Kad nekiltų infekcija. Pas mus čia nakvoja ir korespondentai iš Gruzijos“, – LRT televizijai sakė protestuotoja ir savanorė Liudmila.

Dar apie tūkstantį mitingo dalyvių – dauguma jų Maidane jau ketvirtą savaitę – nakvoja palapinėse. Jose įrengtos savadarbės krosnelės, o malkų atsargų, žmonės tikisi, užteks iki švenčių.

„Mes iš Lvovo, mus labai remia kijeviečiai, kviečia išsimaudyti, netgi siūlo nakvynę, – sako protestuotojas Andrejus. – Jie supranta, kad atvykome kovoti ir dėl jų. Vienas viešbutis netgi mums iškūrena pirtį ir leidžia išsimaudyti“.

„Šiek tiek šalčiau būna paryčiui. Bet susispaudžiame petys prie peties ir būna šilčiau, – sako protestuotoja Irina. – Yra mokami tualetai, o maudausi pas giminaičius“.

Pavalgyti Maidane – ne problema. Siūlomi ne tik šalti sumuštiniai, ukrainietiški lašiniai su raugintais agurkais, karšta arbata. Čia garuoja katilai sriubos, verdamos įvairios košės, protestuotojai vaišinami koldūnais ir troškiniais.

„Bulvių atveža iš kolūkio, verslininkai pristato kruopų ir mėsos. Šiandien iš Zaporožės atvežė medaus, daržovių. O Krymo totoriai padovanojo aviną, gaminsime plovą“, – sako protestuotoja Tatjana.

Daugiausiai maisto paruošiama Profsąjungų rūmuose įrengtame maitinimo skyriuje. Jame kasdien dirba apie tris šimtus savanorių. Jie ne tik skirsto pristatytą maistą, tepa sumuštinius, bet ir išnešioja į aikštę protestuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius