Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarija neabejoja – dėl sprogdinimo Burgase kalta „Hizbollah“

Bulgarija neabejoja, kad Libano islamistų grupuotė „Hizbollah“ yra kalta dėl prieš metus įvykdyto išpuolio Juodosios jūros kurorte Burgase, kai susprogdinus autobusą žuvo penki izraeliečių turistai ir vairuotojas bulgaras, ketvirtadienį sakė vidaus reikalų ministras.
Teroro išpuolis Burgaso kurorte
Teroro išpuolis Burgaso kurorte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Išpuolis Bulgarija

„Yra aiškių ženklų, kurie sako, kad „Hizbollah“ stovi už sprogdinimo Burgase“, – žurnalistams sakė ministras Cvetlinas Jovčevas. Jis kalbėjo prieš išpuolio Burgaso oro uoste metinių ceremoniją ir paminklo aukoms atidengimą.

„Hizbollah“ neigia, jog yra kaip nors susijusi su šiuo išpuoliu.

C. Jovčevas sakė, kad nuo gegužės pabaigos, kai pradėjo dirbti nauja socialistų vyriausybė, Sofija gavo daugiau informacijos iš užsienio tarnybų, kuri taip pat rodo į „Hizbollah“.

Bulgarijai prireiks daugiau laiko savo tyrimui užbaigti ir bylai teismui perduoti, pridūrė jis.

Kalbėdamas per ceremoniją Burgase premjeras Plamenas Orešarskis sakė, kad Europos Sąjungos (ES) šalių, Jungtinių Valstijų, Izraelio, Australijos, Kanados ir Libano agentūros padeda bulgarams vykdyti tyrimą.

„Manau, svarbu, jog ES dirba dėl konsensusu pagrįsto sprendimo, kad būtų sudarytos sąlygos įtraukti į „juoduosius“ sąrašus „Hizbollah“ karinį sparną ir tuo pačiu išlaikyti bendradarbiavimą su visomis politinėmis partijomis bei finansinę paramą mūsų svarbiam partneriui Artimuosiuose Rytuose Libanui“, – sakė jis.

Sofija dar nėra nustačiusi sprogdintojo tapatybės ir dar nesusekė dviejų jo bendrininkų, kurie, pasak pareigūnų, yra libaniečių kilmės asmenys,turintys Kanados ir Australijos pasus ir susiję su „Hizbollah“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius