Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Bulgarijoje žydų turistų autobusą susprogdinęs mirtininkas turėjo bendrininkę

Mirtininkas, praeitą savaitę Bulgarijoje susprogdinęs turistus iš Izraelio vežusį autobusą, atvyko į šalį iš kaimyninės Rumunijos, gerai mokėjo rusų kalbą ir turėjo bendrininkę, pirmadienį pranešė vietos žiniasklaida.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pareigūnai, tiriantys praeitą trečiadienį įvykdyta išpuolį, per kurį Burgaso oro uoste mirtininkui susisprogdinus autobuse žuvo penki izraeliečiai turistai ir vairuotojas, sakė televizijai BTV, kad bent dieną iki šios atakos užpuolikas buvo Varnos mieste.

Būdamas Varnoje, kuri, kaip ir Burgasas, yra Juodosios jūros uostamiestis, sprogdintojas paliko „biologinių pėdsakų“ viename viešbutyje, nurodė BTV.

Tuo tarpu dienraštis „Trud“ pranešė, kad policija ieško moters, kuri, kaip manoma, buvo apsistojusi kartu su sprogdintoju trijų žvaigždučių viešbutyje „Perfekt“ Varnoje.

Manoma, kad ši moteris taip pat gali būti susijusi su kitu vyru, kuris, policijos nuomone, galėjo būti sprogdintojo bendrininkas, pridūrė laikraštis, taip pat remdamasis neįvardytais tyrėjais.

„Trud“ citavo taksistą, kuris sakė, kad likus dienai iki atakos vežė būsimąjį sprogdintoją iš Ravdos ir Pomorijės – pajūrio kurortų į šiaurę nuo Burgaso, taip pat paminėjo, jog jis „neblogai kalbėjo rusiškai“.

Bulgarijos pareigūnai atsisakė komentuoti šį tyrimą, tik nurodė, jog sprogdintojas buvo apie 36 metų vyras, turėjęs JAV vairuotojo pažymėjimą. Tačiau jis nebuvo Bulgarijos pilietis ir šioje šalyje buvo „ne ilgiau nei keturias dienas“.

Taip pat buvo paviešintas oro uosto stebėjimo kamerų įrašas, kuriame, kaip manoma, matomas įtariamas sprogdintojas.

Šis iš pažiūros baltaodis vyras vilkėjo turistams įprastus drabužius, o jo ilgi plaukai galėjo būti perukas.

Izraelis dėl šios atakos, kuri buvo kruviniausias išpuolis užsienyje prieš žydų valstybės piliečius nuo 2004 metų, kaltina Iraną  ir jo „teroristus statytinius“ – Libano islamistų grupuotę „Hizbollah“.

Tačiau Teheranas paneigė esantis kaip nors susijęs su šiuo incidentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje