-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiriant bylą dėl terorizmo atlikta krata vienoje Bulgarijos mečetėje

Bulgarijos pareigūnai, atliekantys tyrimą dėl vieno terorizmu ir nesantaikos kurstymu įtariamo vietos musulmonų lyderio, antradienį surengė reidą šalies pietinėje dalyje esančio miesto mečetėje.
Bulgarijos mečetė, kurioje atlikta krata
Bulgarijos mečetė, kurioje atlikta krata / „Scanpix“/AP nuotr.

Televizija parodė, kaip pietiniame Pazardžiko mieste policija suėmė romų tautybės imamą Ahmedą Mussą Ahmedą, kuris jau ne kartą buvo teistas už radikalios ideologijos skleidimą.

Valstybinis radijas BNR informavo, kad suimti dar mažiausiai keturi šio miesto musulmonų bendruomenės nariai.

Valstybinis radijas BNR informavo, kad suimti dar mažiausiai keturi šio miesto musulmonų bendruomenės nariai.

Bulgarijos prokuratūra nurodė, kad pradėjo bendrą operaciją su Vidaus reikalų ministerija ir Nacionalinio saugumo agentūra, kuri yra „dalis ikiteisminio tyrimo dėl įtarimų terorizmo ir karo kurstymu“.

Nors apie galimus įtariamųjų suėmimus prokurorai kalbėti atsisakė, bet pranešė, kad pareigūnai atliko kratas 40-yje vietų pietiniuose Pazardžiko, Plovdivo, Smoliano, Asenovgrado ir Haskovo miestuose.

Kovo mėnesį A.M.Ahmedas buvo nuteistas už radikalios ideologijos kurstymą mečetėse, konferencijose ir kavinėse laikotarpiu nuo 2008 metų kovo iki 2010 metų spalio mėnesio ir jam buvo skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Dar trys metai laisvės atėmimo jam buvo skirti už ankstesnės lygtinės bausmės už radikalaus Islamo skleidimą sąlygų pažeidimą. Tačiau nuteistasis pateikė apeliaciją ir iki teismo liko laisvėje.

Anot žiniasklaidos, naujasis tyrimas buvo pradėtas dėl socialiniame tinkle „Facebook“ skelbiamų nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose glaudžios romų musulmonų bendruomenės nariai pozuoja su beisbolo kepuraitėmis ir marškinėliais, pažymėtais džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ simboliais.

Bulgarija, kurios dauguma gyventojų yra krikščionys ortodoksai, turi ir didelę musulmonų bendruomenę, kurią sudaro turkai, romai musulmonai bei pomakai, kurių protėviai krikščionys buvo atversti į islamą osmanų valdymo laikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius