Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijos prezidentas Rosenas Plevnelievas: Rusija vadovaujasi XIX a. kategorijomis

Bulgarijos prezidentas Rosenas Plevnelievas pareiškė, kad jo šalis nori bendradarbiauti su draugiška Europa, o ne su nacionalistine Rusija. R.Plevnelievas susitikime su Vokietijos žurnalistais pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vadovaujasi XIX a. kategorijomis, praneša naujienų svetainė news.liga.net.
Bulgarijos prezidentas Rosenas Plevnelievas
Bulgarijos prezidentas Rosenas Plevnelievas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prezidento V.Putino aplinka vadovaujasi XIX a. kategorijomis, kuomet egzistavo didžiosios valstybės ir periferijos, kurios turėjo aptarnauti pirmąsias. Rusija privalo išmokti matyti kitas valstybes kaip partneres, o ne kaip vasalus ir pavaldinius“, – pareiškė Bulgarijos prezidentas.

R.Plevnelievas taip pat pabrėžė, kad „bulgarai nori turėti partneriškus santykius su Rusija, kuri davė pasauliui Čaikovskį, Tolstojų ir Dostojevskį, bet ne su nacionalistine ir agresyvia Rusija, žvelgiančia į Europą kaip į priešą, o ne į partnerį“.

Kalbėdamas apie „Pietų srauto“ dujotiekio tiesimą, Bulgarijos vadovas pakartojo anksčiau išsakytą nuomonę, kad Bulgarija yra pasirengusi statyti dujotiekį, jeigu Rusija laikysis Europos Sąjungos teisės normų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius