Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijos prezidentas Rosenas Plevnelijevas neleido prisiekti prieštaringai vertinamai kandidatei į Konstitucinio teismo teisėjus

Bulgarijos prezidentas Rosenas Plevnelijevas neleido prisiekti prieštaringai vertinamai kandidatei į Konstitucinio teismo teisėjus, kuriai metami kaltinimai korupcija sukėlė Briuselio susirūpinimą.
Rinkimų favoritu laikomas Rosenas Plevnelijevas.
Rosenas Plevnelijevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Buvusi Aukščiausiojo administracinio teismo pirmininko pavaduotoja Veneta Markovska ketvirtadienį turėjo duoti priesaiką, kai R.Plevnelijevas, kurio dalyvavimas Konstitucinio teismo teisėjų prisaikdinimo ceremonijoje yra būtinas, pakilo iš vietos ir išėjo kaip tik tuo metu, kai atėjo V.Markovskos eilė prisiekti.

„Visuomenėje kilo abejonių dėl vieno iš kandidatų moralinių savybių, ir aš ne kartą raginau šią kandidatę prisiekti tik tada, kai apgins savo gerą vardą“, – sakė prezidentas, aiškindamas savo pasitraukimo priežastį.

„Bulgarijos piliečiams ir mūsų Europos partneriams neturi kilti nė menkiausios abejonės dėl  bet kurio iš mūsų Konstitucinio teismo teisėjų moralinių savybių“, pridūrė jis.

Kalbos apie galimas V.Markovskos sąsajas su nešvariais nekilnojamo turto sandoriais ir galimą piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi pasklido po to, kai valdančioji dešiniosios pakraipos partija GERB iškėlė jos kandidatūrą į Konstitucinio teismo teisėjos postą. Šis skandalas sulaukė ir Europos Komisijos dėmesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius