Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 01 /16:24

Bulgarijos pareigūnai ieško sprogmens Sofijos oro uoste: „Grėsmė rimta“

Bulgarijos sostinės Sofijos pagrindinio oro uosto pirmasis terminalas buvo uždarytas po pranešimo, kad jame gali būti sprogmuo.
Sprogmuo rastas Sofijos oro uoste
Sprogmuo rastas Sofijos oro uoste / „Twitter“ nuotr.
Temos: 1 Oro uostas

Bulgarijos televizija informavo, kad rastas Belgijoje registruotas automobilis, kuriame gali būti sprogstamas užtaisas. Įvykio vietoje dirba specialiųjų pajėgų pareigūnai bei išminuotojai. Atidėti visi skrydžiai. Pirmasis terminalas bus uždarytas iki vidurnakčio, o visi skrydžiai nukreipti į antrąjį terminalą.

Sofijos oro uosto atstovė Daniela Veleva patvirtino, kad furgone rastas sprogmuo. Jį esą aptiko oro uoste budėjusių patrulių tarnybinis šuo. Tiesa, oro uosto vadovas Christo Šterianovas vėliau nepatvirtino, kad sprogmuo išties surastas.

Manoma, kad furgonas į oro uosto teritoriją buvo atgabentas naktį, apie 1 valandą, o jį atgabenęs asmuo apie 5 ryto pasišalino iš teritorijos. Skelbiama, kad jis nebuvo Bulgarijos pilietis.

„Grėsmė rimta. Mes žinome, kam priklauso šis furgonas, kokia tų asmenų tautybė. Kol kas nieko neskelbsime, nes vyksta tyrimas“, – teigė policijos atstovas Antonio Angelovas.

Belgijos Molenbeko rajone ilgą laiką gyveno Paryžiaus teroro atakų organizatoriai, o šios šalies piliečių gausu „Islamo valstybės“ džihadistų gretose.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius