Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bundestage – kirtis A.Merkel: apkaltinta dėl Rusijos karo prieš Ukrainą

Vokietijos Bundestago Gynybos komiteto vadovė Marie-Agnes Strack-Zimmermann kritikavo buvusios Vokietijos kanclerės Angelos Merkel sprendimus, kurie, jos nuomone, sudarė sąlygas Rusijai pradėti plataus masto puolimą Ukrainoje.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Scanpix“/AP nuotr.

Šią nuomonę M.-A.Strack-Zimmermann išsakė interviu Vokietijos televizijos kanalams RTL ir n-tv.

Ji priminė, kad 2008 m. NATO buvo daug ankstyvo Ukrainos prisijungimo šalininkų, tačiau Vokietija ir Prancūzija tam priešinosi dėl Rusijos pozicijos.

2008 m. NATO aukščiausiojo lygio susitikime Bukarešte Vokietija ir Prancūzija blokavo NATO narystės veiksmų plano suteikimą Ukrainai ir Sakartvelui.

Politikės nuomone, tai, kad ukrainiečiai neįstojo į NATO, „buvo didelė tuometinių prancūzų ir Angelos Merkel klaida“.

M.-A.Strack-Zimmermann taip pat mano, kad po to, kai Rusija užpuolė Ukrainą, Vokietija turėjo stoti jos pusėn ir paremti ją ginklais. Tačiau reikės „perrašyti Angelos Merkel istoriją, ypač kelerių pastarųjų metų istoriją ir visiškas klaidas“.

„Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr./Marie-Agnes Strack-Zimmermann
„Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr./Marie-Agnes Strack-Zimmermann

Komentuodama konflikto perspektyvas, Bundestago gynybos komiteto vadovė išsakė mintį, kad jis vargu ar truks taip ilgai, kaip Pirmasis ar Antrasis pasauliniai karai. Kartu ji pridūrė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nesitiki plačios ir ilgalaikės paramos Ukrainai.

2008 m. NATO aukščiausiojo lygio susitikime Bukarešte Vokietija ir Prancūzija blokavo NATO narystės veiksmų plano suteikimą Ukrainai ir Sakartvelui, baimindamosi eskalacijos iš Rusijos pusės. Nuo to laiko Aljansas tik pažadėjo abiem šioms šalims įstoti „vieną dieną“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius