-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Burkina Fase areštuotas, kaip įtariama, pagrindinis atakų įtariamasis

Burkina Fase areštuotas įtariamas pagrindinis kruvinų penktadienio atakų įtariamasis, sekmadienį sakė šaltinis vyriausybėje. Sulaikytas asmuo galėtų būti vienas iš atakų „smegenų“, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis. Pasak jo, yra „labai didelių įtarimų“, kad į „armiją infiltravęsi“ elementai perdavė informaciją koordinuotų atakų sostinėje vykdytojams.
Įkaitų drama Burkina Fase
Įkaitų drama Burkina Fase / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atsakomybę už šias atakas sostinėje prisiėmė su „al Qaeda“ susijusi grupuotė GSIM.

Sekmadienį neramumai tęsėsi – trims žmonėms anksti ryte bandant šturmuoti kelio užtvarą netoli prezidentūros, vienas žmogus buvo nušautas, AFP sakė šaltinis vyriausybėje.

Du iš trijų vyrų sugebėjo pasprukti, o trečias buvo areštuotas, ir kai jis pabandė pagriebti vieno sargybinio ginklą, buvo nušautas, nurodė šaltinis.

Sulaikytas įtariamasis buvo areštuotas kelios valandos po penktadienio atakų prieš Prancūzijos ambasadą ir Burkina Faso ginkluotųjų pajėgų štabą sostinėje Vagadugu; per tas atakas žuvo septyni kariai, sakė šaltinis. Anksčiau skelbta apie aštuonis žuvusius karius.

Šaltinis pridūrė, kad buvo nukauti devyni užpuolikai – vienu daugiau nei skelbta anksčiau. Mažiausiai 80 žmonių buvo sužeisti.

Vyriausybė anksčiau nurodė, kad ataka prieš ginkluotųjų pajėgų štabą buvo mirtininko išpuolis, panaudojant sprogmenų prikrautą automobilį, ir kad galėjo būti taikomasi į regioninį kovos su terorizmu susitikimą.

Šeštadienį lankydamasis štabe premjeras Paulas Kaba Thieba sakė pamatęs „apokaliptines scenas“ ir pasmerkė „teroro ataką, kuri ... sėjo mirtį ir nereikalingą pražūtį“.

GSIM grupuotės, prisiėmusios atsakomybę ir už kai kurias ankstesnes atakas neramiame Sachelio regione, pareiškimą dėl penktadienio atakų paskelbė Mauritanijos naujienų agentūra „al Akhbar“.

Grupuotė pareiškė, kad Vagadugu atakos buvo atsakas į kai kurių jos lyderių žūtį „per prancūzų armijos reidą Malio šiaurėje prieš dvi savaites“, nurodė agentūra.

Kaip sakė šaltiniai prancūzų pajėgose, per tą reidą buvo „nukauta ar sučiupta“ maždaug 20 džihadistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius